קרדילוק , דופק נמוך. מאוד מוטרד

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

09/12/2019 | 17:33 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 54 עודף משקל , מקבל קבוע ליתר לחץ דם ולפרפור פרוזדורים שיש לי קרדילוק 2.5 מג וגם רמיפריל 5 מג . הלחץ דם מאוזן . אין לי כאבים בחזה ואין לי קוצר נשימה. אקו לב וארגומטריה לפני כמה חודשים יצאו תקין. מה שמטריד אותי לגבי הדופק שמתי לב שבמנוחה הוא לעיתים איטי ואף יורד כמעט ל 50. הדבר מאוד מבהיל אותי . האם זה סביר? פניתי לרופא המשפחה והוא אמר לי שאין ממה לדאוג אך אני מוטרד אולי המינון של קרדילוק גבוה? תודה.

דופק קצת מתחת ל-50 לא מסוכן. ממש לא. העניין של מינון ובכלל טיפול בקרדילוק לא יכול לדיין בשל חוסר מידע. ברור שאפשר להוריד מינון, אפשר לחשוב על הפסקתו, אך אני ממש לא יכול לדעת ללא הבנה של מקרה בשלמותו

מנהל פורום הפרעות קצב לב