ריבוי PVC ו VPBS כולל רביעיות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/11/2019 | 23:21 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. לפני 28 שנה בצבא החלו לי פעימות מוקדמות עברתי בירור הכל תקין ולמדתי לחיות עם זה היו לי גם APBS וגם VPBS שנים כמעט בלי ושנים עם אפילו 5 בממוצע בדקה. ב 10 השנים האחרונות היה לי שקט עם פעימות מוקדמות בודדות בשבוע. לפני כשבועיים הייתי עצבני ורבתי עם מישהו והיה קצת כאב בחזה ומאז הופיעו המון פעימות מוקדמות וזה לא חלף כבר שבועיים למרות שכבר למחרת נרגעתי. לופ ריקורדר השבוע כמה שידורים ויש ריבוי APBS ו VPBS לפעמים אפילו 6-8 בדקה. כמו כן בחלק קטן מהשידורים הופיעו טריגמניות וקוודרימניות חדריות (רצפים של 3-4 ) אבל בדופק לא מהיר. אקו לב לפני שנתיים תקין. רציתי לשאול. האם VPBS עם טריגמניות ורביעיות הוא מסוכן או שכמו בעבר אפשר להמשיך בלי שום טיפול? תודה

01/11/2019 | 23:23 | מאת: גלעד

כמו כן, האם יש איזה שהיא דרך להפסיק את כל ה"בלגן" בקצב שהתחיל בגלל כמה שעות של עצבים שכבר מזמן חלפו... אציין בדיקות דם תקינות כולל TSH אלקטרוליטים כימיה ספירה תודה

הבדיקה הטובה לפעימות מוקדמות זה הולטר ולא Loop recorder. לגבי "רביעיות": פעימה מוקדמת שמופיעה כל פעימה שלישית נקרא טריגמניה, כל פעימה רביעית - קוודריגמני. זה לא רביעה. רביעה זה 4 פעמיות מוקדמות ברצף וזה נקרה Non-sustained VT - קיצןר NSVT. בכל מקרה לנוכח אקו תקין הממצאים הם לא קשים. מציע לבצע הולטר להערכה של כמות פעימות המוקדמות. זה עוזר בהחלטות לגבי טיפול. בהמשך החלטה על צורך (אולי בכלל לא צריך) לטיפול וסוגו.

אין דרך "לעצור". לפי ניסיונך זה יעבור קרוב לוודאי.

מנהל פורום הפרעות קצב לב