פעימות מוקדמות חדריות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

16/07/2019 | 09:02 | מאת: בילי

שלום רב, כבר 7 שנים לערך עם פעימות מוקדמות חדריות. יש תקופות יותר טובות ותקופות גרועות מבחינת ההיקפים. היו תקופות שבדיקת ההולטר הראו 2600 פעימות חדריות ליממה והיו בדיקות שהראו כ- 300 ליממה. לא תמיד בבודדים אלא גם בזוגות וברצפים. מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. עד כה לחץ הדם היה תקין ואף נמוך יחסית לאחר לקיחת הטיפול התרופתי (90/60). בשבועיים האחרונים מרגישה מאד רצפים של פעימות מוקדמות. לאחר מדידת לחץ הדם אחרי מאמץ, שמתי לב שיש עלייה 133/82 (בעבר זה לא היה). לאחר מנוחה יורד ל-117/72 . האם ייתכן קשר בין רצף הפעימות המוקדמות לעלייה בלחץ הדם? האם כדאי לחזור על הולטר? האם יכול להיות שהקרדילוק כבר לא עוזר ושיש מקום לשקול את החלפתו בחסם בטא אחר? אקו לב תקין תמיד. תודה,

פעימות מוקדמות לא מעלות ל"ד. יכולה להיות קריאה שגויה ע"י מכשיר בגלל פעימות מוקדמות. קרדילוק זאת תרופה לא הכי יעילה. מתחילים טיפול אם התרופה קבוצת חוסמי ביטא קודם כל בשל בטיחות הטיפול. ניתן לדון על הטיפול (צורך וסוג - תרופתי או אחר) עם רופא

וכן - אם יש שינוי במצב יש מקום לביצוע בדיקת הולטר חווזרת

16/07/2019 | 18:42 | מאת: בילי

תודה על התשובה. לא הבנתי כל כך את התשובה הנוגעת חקרדילוק. אשמח להסבר.

מה לא הבנת?

17/07/2019 | 16:31 | מאת: בילי

שלום רב, לא הבנתי מדוע קרדילוק אינו יעיל ומה הכוונה בבטיחות הטיפול? תודה

אני לא אמרתי שקרדילוק לא יעיל. אני אמרתי שזאת תרופה לא הכי יעילה. לגדי בטיחות הטיפול- כידוע לכל טיפול עלולים להיות תופעות לוואי. לקרדילוק מעט תופעות לוואי

מנהל פורום הפרעות קצב לב