השתלת קוצב לב להפרעות קצב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

13/07/2019 | 21:11 | מאת: שרון

שלום, אימי בת 69 סובלת מספר שנים מפרפור פרוזדורים. הטיפול התרופתי לא עוזר ושתי אבלציות נכשלו. הרופאים החליטו להתקין קוצב לב ולנתק את קוצב הלב הטבעי באמצעות צריבה. כך שאימי תהיה תלויה באופן מוחלט בקוצב הלב. מה המשמעות של התלות המוחלטת בקוצב הלב 24/7? האם זו פעולה שכיחה? מה אורך החיים הצפוי של קוצב כזה? מה איכות החיים הצפויה לאימי? האם היו מקרים בעבר שקוצב הפסיק לעבוד אפילו לכמה רגעים?

השיטה מקובלת במקרים מסוימים, למרות זאת שהיא לא אופטימלית. המשמעות זאת תלות במכשיר . אפשר לתפקד מלא עם קוצב קבוע. פעולה לא שכיחה - מעדיפים קודם לנצל כל גישה אחרת. קוצב חיי כ-8-10 שנים ואז מחליפים אותו. איכות החיים לא אמורה להיפגע, אומנם כל מקרה לגופו. תקלות בקוצבים נדירים ביותר - במעיות או אף אלפיות אחוז.

14/07/2019 | 16:25 | מאת: שרון

תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת, האם כאשר כבר התקינו לה את הקוצב אך עדיין לא ניתקו - יש מה לעשות או שמאוחר מדי? ואם כן- מה ניתן?

אני לא יודע כל הניתונים. לא תמיד אחרי השתלת קוצב ישיר הולכים לצריבה. יש מקרים שמנסים לתת יותר תרופות שקשה לתת בלי קוצב בשל סיכון לירידה קשה בקצב הלב. אז אחרי השתלת קוצב נותנים מינונים יותר גבוהים.

14/07/2019 | 19:00 | מאת: שרון

תודה דוקטור.שאלה אחרונה ברשותך האם במצב זה ניתן לעשות שוב אבלציה או שהטיפול הוא רק בתרופות?

אני מבין שאתה מתכוון לאבלציה של פרפור פרוזדורים שלישית. אם כך- כל מקרה לגופו. יש חולים שעוברים 3 אבלציות ואפילו יותר.

מנהל פורום הפרעות קצב לב