lbbb והפרעות אחרות - בירור

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

30/05/2019 | 14:15 | מאת: אריאלה

שלום רב, בת 69, (ברקע צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשש שנים). לאחרונה בגלל תחושה של תעוקה בחזה בעת לילה שידרתי א.ק.ג. (אני מנויה) ומצאו lbbb חדש. במיון - טרופונין שלילי וצילום חזה תקין וכן שאר בדיקות הדם. אקו לב תקין. ארגומטריה תקינה (במגבלות lbbb). שאלותיי: 1. הבנתי שבנוכחות lbbb אין אפשרות לראות בא.ק.ג. סימני איסכמיה (כנ"ל בארגומטרייה). לפיכך האם יש טעם לשדר בעתיד א.ק.ג? והכי חשוב: מה כן אפשר לראות בא.ק.ג? 2. בשני א.ק.ג. שביצעתי לאחרונה לא נתגלה lbbb. שאלתי: האם חסם זה יכול להיעלם? אריאלה

1. לא הבנתי לגבי שידור אק"ג. באק"ג יכולים להיות שינויים שונים - גם בנוכחות LBBB גם בלידיו 2. LBBB יכול להיות זמני.

מנהל פורום הפרעות קצב לב