קורטיזול גבוה ופעילות גופנית מאמץ

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/01/2019 | 14:06 | מאת: אלעד

שלום דוקטור אני בן 31 עושה שנים ספורט ריצות ותמיד היה בסדר. בחודש ומשהו האחרונים במנוחה היה לי סינוס טכיקרדיה כמה פעמים של מעל 100 פעימות לדקה שהגיעו גם ל130, לחץ דם גבוה סחרחורות ועוד. עשיתי את כול הבדיקות שהיו בסדר אקג בדיקת דם הורמונים ועוד, רק שהקורטיזול בשתן היה גבוה 1044.7 שהנורמה הגבוהה בבדיקה הייתה 530 מיכל הבדיקה הכילה 1000 הנפח, מותר לעשות פעילות גופנית זה לא מסוכן בכללי לגוף ובפרט ללב? לקצב הלב ?עקב הנתונים הנ"ל? כי ידוע שפעילות גופנית מעלה קורטיזול שבמנוחה נמצא לי 1044.7 בשתן. כי בניגוד לעבר שהכול היה בסדר עכשיו אחרי ריצות יש הרגשה מוזרה בגוף כזה.

השאלה לא בפורום הנכון, אבל: 1. אין מניעה מפעילות גופנית 2. יש לפנות לרופא המשפחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב