האם זה מוכר בספרות הרפואית?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

03/11/2018 | 20:01 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

אבי שלום. אני מכווה שאתה לא מצפה כאן להרצאה לנושא החייאה. תשובות קצרות: 1. מוח תמיד בקשר עם לב כמו עם כל איבר אחר. אין למוח "דפיברילטור מובנה" ששולח שוק חשמל ללב. הלוואי. לא היינו צריכים דפיברילטרים. 2. אין זמן מדויק. זה תלוי בהרבה מאוד גורמים. היסרדות אחרי דום לב קשורה באופן ישיר לשמן בו לב לא פעל. במילים אחרות - במשך המתנה להחייאה ויעילותה. בכל מקרה מדובר בדקות ספורות שגוף יכול להתאושש אחרי הפסקת פעילות הלב. 3. סיכונים אחרי דום לב במידה בוצעה החייאה מוצלחת ולב הוחזר לעבודתו - פגיעה באיברים. האיבר הנפגע הראשון זה מוח, אבל בהמשך ישנה פגיעה באיברים אחרים כגון לב עצמו, כליות, כבד וכו'

מנהל פורום הפרעות קצב לב