פעימות יתר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/10/2018 | 22:20 | מאת: אלונטל

שלום , אני בן 37 חש בשנה האחרונה מידי יום פעימת יתר או פעימות מוקדמות(לא יודע כלכך מה ההבדל) בין פעם לשלוש פעמים ביום , אין לי בעיות לב או במשפחתי , אני עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע אינטנסיבי אך אני מקפיד ביצוע ומעקב עם שעון דופק . עברתי בדיקת אקו לב - תקין עברתי בדיקת מאמץ - תקין וכושר גבוהה עברתי אולטראסאונד לב - תקין עברתי בדיקת הולטר - ללא ממצאים דופק במנוחה 50-55 פעימות אלו מטרידות ולא נעימות מאוד , אני חש לעיתים בפעימת יתר כיווץ חזק מצד ימין של הלב , לעיתים זה חוזר כאשר אני במקלחת חמה או מתכופף מהר, אני יעיד על עצמי שאני קצת חרדתי, אני מרגיש שלמרות טענותיי הקרדיולגים לא ממש מתייחסים לכך מכיוון שהבדיקות תקינות , שאלתי היא האם יש מה לעשות בנושא כגון אבלציה? האם יש צורך בבדיקה מעמיקה כמו צנטור מאבחן? הקרדיולוגים שבדקו אותי טענו שאין מה לתת במצבים שכאלו ותרופות רק להחמרת המצב ושצריך ללמוד לחיות אם זה , האם זה נכון ? תודה,

קודם כול אני מציע כן להאמין לרופאים שלך. ואני בטוח שתבין אותי. זה שהרופאים שלך מסתמכים על הבדיקות - נכון ביותר וזה לא אומר שהם מתעלמים מהתלונות שלך. פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב שכיחה והיא לא משמעותית. זאת אומרת- אין השפעה על בריאותך. ברוב רובם של המקרים אין צורך לטפל בזה, בוודאי לא מתחילים מפעולות פולשניות. על בסיס נתונים שהעברת במידה ויש פעימות מוקדמות (לפי תלונותיך) הם בכמות מזערית (לא נמצאו באף בדיקה) - המשמעות היא שאין צורך לטפל בהן

22/10/2018 | 12:56 | מאת: אלונטל

תודה רבה על התייחסותך

מנהל פורום הפרעות קצב לב