רפרוף פרוזדורים - דופק מהיר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

14/06/2018 | 00:08 | מאת: פז

שלום וברכה! אני בן 35 שוקל 111 ק"ג בריא בד"כ, עם כולסטרול תקין וטרגליצרידים גבוהים (367), בסוף השבוע שעבר הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה בעקבות דופק מהיר 95-100 במנוחה, נשלחתי לבדיקת אא"ג שהראתה שיש לי פרפור, נשלחתי לאקו שיצא תקין שגם בו היה ניכר שעל כל שתי פעימות הלב שולף עוד אחת... רופא המשפחה נתן לי תרופה בשם קרדילוק (נראה לי 2.5 מ"ג), על מנת להאט את קצב הלב. הבנתי מהרופא משפחה שהתרופה לא מסדרת את הקצב, רק מאטה את הדופק. אם כך מה בעצם עושה התרופה, מה התועלת שלה? או במילים אחרות מה הסיכון באי נטילת התרופה? האם דופק 100 במנוחה מסוכן? לשם מה אני צריך ליטול את התרופה אם אני מרגיש מצוין, אין לי שום תחושה רעה או לא טובה, לחץ הדם תקין, תפקודי בלוטת התריס תקינים, האם עדיין זה מסוכן? אני מרגיש שאני לא מבין בדיוק מה קורה כאן, ולכן גם לא התחלתי את הטיפול הרפואי, רופא המשפחה לא היה מספיק סבלן להסביר לי, ויצאתי ממנו לא ברור ומתוסכל. לסיום האם המינון הוא אכן 2.5 או שטעיתי ואני צריך לקחת מינון אחר? בתודה מראש, פז

14/06/2018 | 00:09 | מאת: פז

קובץ מצורף נוסף

יש לך הרבה שאלות ועליך לשואאול אותם את רופא שממליץ על הטיפול. רפרו, פרוזדורים (?) או פרפור (?" לא ברור מדשאלה שלך) - זה לא דבר רגיל. דורש בירור. לגבי טיפול- יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון כדי לנחליט על טיפול תרופתנ. בגדול זה טיפול מקובל

מנהל פורום הפרעות קצב לב