דופק מהיר לאחר פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

18/01/2018 | 08:15 | מאת: יעל

שלום רב, אתמול בערב עשיתי במסגרת חוג פעילות אירובית שנקראת TABATA, פעילות אינטנסיבית כל 10 שניות עם הפסקה של 3 שניות ואחרי דקה של זה יש הפסקה של דקה אחת. אני בת 47 ולא עושה פעילות גופנית בכלל. לא רזה ולא שמנה. לא מעשנת ובדרך כלל בריאה. לאחרונה התחלתי קצת עם הליכות ולפני שבוע התחלתי עם חוג פילאטיס שהיה נהדר ואתמול עשיתי את הפעילות של ה TABATA. העניין הוא שהפעילות הזאת מעלה את הדופק מן הסתם אבל אני לא מצליחה להוריד את הדופק מאז. היה לי קשה להירדם בלילה בגלל זה ועכשיו בבוקר אני עדיין מרגישה פעימות לב מואצות. מדדתי 74 דופק בדקה, שזה בגבולות הנורמה אבל עדיין אני מרגישה דופק מהיר, שלא כבדרך כלל. שאלתי היא - האם זה מצב סביר שאחרי יום עדיין יהיה דופק מהיר? האם כדאי לעשות בדיקת מאמץ? אודה על התשובה

74 זה דופק תקין. אם יש דופק מהיר או דפיקות לב מפריעות מציע לפנות לרופא. בדיקת רופא ואקג רגיל כבר יכולים לסייע להבנת המצב.

מנהל פורום הפרעות קצב לב