SVT ופעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

18/12/2017 | 19:56 | מאת: דינה

שלום רב, בת 31, לפני כשנתיים עברתי אבלציה מוצלחת לAVNRT . במהלך בדיקת הEPS נמצא מוקד נוסף של AT שהוחלט לא לצרוב אותו. ההתקפים האחרונים לפני האבלציה היו מאד קשים ארוכים , הדופק הגיע ל240 והייתי חייבת לנסוע למיון. בכל אופן מאז אני מרגישה פעימות מוקדמות מהחדרים ומהעליות (בעיקר מהחדרים). לפני האבלציה לא הרגשתי אותן וגם לא הופיעו בהולטרים. אחרי האבלציה היו חודשים קשים של המון פעימות. וכעת הן מופיעות בגלים ימים מאד קשים שאני מרגישה המון, בעיקר בשעות הלילה כל כמה שניות. לפעמים גם כל פעימה שנייה. בשעות היום הן יותר מפוזרות ואחרי זה כמה ימים שקטים וחוזר חלילה. בזמן האחרון גם היו לי כמה אירועים של פעימות מוקדמות ומיד אחרי דופק מהיר פתאומי (אולי AT??). בכל מקרה ניסיתי קרדילוק לפעימות המוקדמות לא הרגשתי שיפור ומינון גבוה מוריד לי את לחץ הדם וגורם להרגשה לא טובה. יש לי מספר שאלות: 1. האם יכול להיות מצב שפעימות מוקדמות מחמירות יותר דווקא ככל שקצב הלב איטי יותר??? לכן אולי אני הרגשתי החמרה עם הקרדילוק והן מופיעות יותר בלילה? 2. התייעצתי עם כמה קרדיולוגים בנוגע לאופציות נוספות חלק אומרים לקחת טמבוקור כי אין ברירה ואני מאד סימפטומטית וחלק לא לגעת בזה. אני מאד חוששת לנסות לאחרי שקראתי את תופעות הלוואי. האם נהוג או אפשר לבקש בארץ לנסות טמבוקור במסגרת אישפוז בבית חולים? 3. מה יכולה להיות הסיבה לכך שאחרי כביכול אבלציה מוצלחת יופיעו פעימות מוקדמות בעיקר מהחדרים? הרי SVT זה הפרעה מהעליות אז אני מבינה פעימות מוקדמות עלייתיות אבל חדריות? 4. רופאים אומרים שהכי חשוב שלא תהיה בעיה במבנה הלב או מחלת לב ואז ההפרעות נחשבות לשפירות. כיצד יודעים באמת שאין בעיה כזו. דרך אקו לב או בדיקות נוספות? כל כמה זמן נהוג לבצע אקו לב? 5. האם קיים איזשהו טיפול חוץ מחוסמי בטא, תרופות מהמשפחה של טמבוקור ואבלציה? סליחה על האורך פשוט סובלת מהפרעות קצב כבר שנים תודה לך מראש

עם הפרהות קצב מתרידות שנים, פורופ - זה לא המקום לדיון. בכל זאת אשתדל לענות על השאלות: 1. לא. לא איפייני. 2. טמבוקור זאת תרופה שגם אני ממליץ הרבה. תופעות לוואי נדירות וכולן הפיכות, לכן אין צורך באשפוז. 3. הרגשה של פעימות מוקדמות די אופיינית אחרי אבלציה. סיבות הן שונות לדעתי, אך אין בדרך כלל קשר לאבלציה. 4. אקו זאת בדיקת הבחירה במקרים כאלה. 5. יש עוד תרופות, לדוגמה תרופות אחרות אנטיאריטמיות, מעקבי סידן. אבלציה תמיד באה בחשבון במקרים קשים. באופן כללי פעימות מוקדמות ברוב המקרים אלו הפרעות קצב שפירות. אם עדיין יש ספיקות אני ממליץ בחום יעוץ נוסף של אלקטרופיזיולוג.

מנהל פורום הפרעות קצב לב