כאבי גב לאחר מנוחה או אחרי לילה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

15/08/2020 | 05:02 | מאת: שלי

שלום, בת 25, כבר תקופה ארוכה (כמעט שנתיים) שאני סובלת מכאבי גב עליון, תחתון, אמצעי וצידי הגוף, בעיקר לאחר קימה משינה, לעיתים רחוקות גם מעיר אותי משנתי ואז קשה לי לחזור לישון חזרה. הכאב הוא כמו כאב של גב תפוס, נוקשה, שבנשימה מתגבר ויוצר לחץ על עמוד השדרה האמצעי, וכדי להקל עליו אני ממש צריכה לקפל את הרגליים עד לבית החזה כדי לצמצם את העוצמה שלו. ביקרתי אצל מספר אורתופדים, נשלחתי לרנטגן שיצא תקין לגמרי, עשיתי פיזיותרפיה, לקחתי תרופות אנטי דלקתיות (שאמנם עזרו בעת השימוש, אבל לאחר שהפסקתי להשתמש, הכאב חזר שוב) - שום דבר לא עזר. חייבת לציין שביום יום, אין לי כל בעיה לעשות פעולות שגרתיות כמו הליכה או ריצה או עלייה וירידה במדרגות, הכאב מתאפיין בעיקר בזמן מנוחה ממושכת. עם זאת, בזמן מתיחות הכאב מורגש, אבל פחות. אוסיף שאני סובלת מעודף משקל, אבל גם בזמנים בהם ירדתי משמעותית במשקל, הכאב לא השתפר/החמיר אז אני לא חושבת שיש קשר ישיר לזה. אשמח להבין מה יכולים/יכול להיות הסיבות/סיבה לכאב הזה.

קשה לי מאוד להעריך בלי לבדוק אותך אם זה לא בעיה אורטופדית אולי אצל הראומטולוגים תמצאי מזור בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית