דאגה רבה ממצב בריאותי

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

30/05/2019 | 19:39 | מאת: אופיר

שלום... בן 49. ברקע ריפלוקס יל"ד מטופלים. דום נשימה לא מטופל. מזה מספר חודשים אי נוחות אפיגסטרית לאורך כל הבטן. קשה לי לאפיין מתי מוקל או מוחמר. לעיתים בחילה. אין תרבות, מניח שבגלל הכדורים, אך יש תסמיני ריפלוקס אחרים, תחושת דיספגיה למרות שהאוכל זורם. רגישות במגע בחלק מן הצלעות התחתונות בחזה וגב. בשבועיים האחרונים תסמינים מדאיגים.. ירידה במשקל, כרגע שני ק''ג, לעיתים חוסר תיאבון ולעיתים לא. שלוש בדיקות המוגלובין תוך שבועיים.. ירידה קבועה, 13.6, 13.4, 13.2.....כל שאר מדדי הספירה תקינים, רובם בצד הנמוך. מקריאה ראיתי שזו אנמיה נורמציטית שהיא הכי בעייתית בקטע של ייתכן סרטן..ברזל ופריטין תקין. לצד הברזל נכתב המוליטי, אך הבדיקה לא נפסלה. טרנספרין לא נבדק. כימיה תקינה. המוגלובין שלי לאורך השנים היה תמיד סביב 13.7. אולטרסאונד- כבד שומני מאוד, מעט מוגדל. כל השאר תקין. קולונו לפני שנה וחצי תקין. מדאיג אותי גסטרוסקופיה אחרונה לפני שלוש שנים. היתה תקינה, אך זה נשמע לי הרבה זמן... האם ייתכן שמאז התפתח סרטן קיבה? מאוד מודאג ורופאת המשפחה לא נמצאת בזמן הקרוב... גם כך חרדתי.

נראה כי אתה זקוק לבדיקת גסטרו והערכה רופא גסטרו-כרגע לא ניתן להתייחס לממצאים בלי לבדוק אותך. בריאות שלמה.

מנהל פורום רפואה פנימית