שאלללללללללללללללללה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

03/02/2019 | 21:49 | מאת: מאור

בן 20 ברקע גאוט עם ארטריטיס בכל המפרקים מטופל באלוריל עם הענות נמוכה לטיפול ולתזונה .. גם ל''ד על רקע קושינג, TIA- שהיה סמוך לאירוע של AF.ספונדליטיס, השמנת יתר (BMI30+) לאחרונה מוצא את עצמי במצב של חרדה לעיתים קרובות (היה ידוע בעבר הרחוק מאוד וחלף לאחר טיפול CBT) לאחרונה אני חרד ובנוסף מאוד עצבני דבר שלא רגיל לי, מרבה בשתייה אלכוהול לאחרונה (כחודש בערך) מטופל תרופתית: LOSARTAN POTASSIUM 50 MG TAB 50MG • • CLOPIDOGREL HYDROGEN SULPHATE 75MG • • CARTIA BOX OF 28 TAB 100MG • • ALLOPURINOL 300 MG TAB 300MG • • AMLODIPINE MALEATE TAB 10MG 10MG • • LOSEC CAP 20MG 14(OTC( 20MG • • METOPROLOL TARTRAT TAB 100MG 100MG • • SPIRONOLACTONE TAB 25MG 25MG לאור שפניתי לרופאת משפחה שלי בתלונה שאנני מהכיר את עצמי כך כפי שאני בערך חודש כבר אז הפנתה אותי לבדיקת שמצורפים לעיל, לציין אשפוז לפני כשבוע במחלקת ניורולוגיה בשל תלונה של חולשת צד וכאב ראש אקוטי והופיע בלבול נמצא אוטם חדש ולאחר שלושה ימים שוחררתלי. רופאה אמרה שהבדיקות דם שלי לא מסבירות הרבה את תלונה וסירבה לתת לי הפנייה לפסכיאטר שביקשתי. תוצאות של כימיה : 93 mg/dl GLUCOSE 30 mg/dl UREA 0.86 mg/dl CREATININE 8.24 mg/dl URIC ACID 140.8 mEq/L SODIUM 4.3 mEq/L POTASSIUM 10.39 mg/dl CALCIUM 25 U/L AST (GOT) 63 U/L ALT (GPT) 245 mg/dl TRIGLYCERIDES 228 mg/dl CHOLESTEROL 48 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 130.2 CHOLESTEROL-LDL calc 179 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROLשאלה האם אתה מצליח למצוא סיבה לכל הסיפור הזה? אודה לתשובתך

שלום רב, מצטער על המענה המאוחר. תיאור המקרה שלך הוא בדיוק אחד מאותם מקרים שפורומים באינטרנט אינם יכולים לתת להם מענה. אתה מציג תמונת מקרה מורכבת מאוד שבד"כ אינה מאפיינת בחורים צעירים בגילך. אני מתנצל אבל לא אוכל לייעץ לך למעט לנסות רופא משפחה נוסף או ראומטולוג נוסף בתור דעה שנייה. בנימה אישית-שיהיה לך בריאות שלמה ותנסה כמה שיותר להיצמד למשטר התרופתי (למרות שאני מבין את הקושי של בחור צעיר בגילך לקחת כמות גדולה כ"כ של תרופות)

מנהל פורום רפואה פנימית