CPC בטרימסטר שלישי.

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

14/11/2017 | 16:32 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בשבוע 30 להריון, בת 28, הריון ראשון. לפני 4 שבועות התגלה אצלי ריבוי מי שפיר (Afi 30). עד אז סקירה מוקדמת ומאוחרת תקינות, בדיקת verifi תקינה (שללה דאון, טריזומיה 18, 13 ומומים נוספים), חלבון עוברי 1:800. בעקבות ריבוי המים— בוצע אקו לב עוברי שנמצא תקין. היום בסקירה מכוונת נמצא CPC דו צדדי שלא היה בסקירות הקודמות, 18 ממ מימין, 7 ממ משמאל. נשלחתי לבדיקות us נוספת בביח לשלילת מומים ובחינת אופציה לmri עוברי. השאלה שלי מה יכול לגרום לכך למעט טריזומיה 18 שכאמור נמצאה שלילית בסיכוי של 98 אחוז לפי הverifi? כל מה שקראתי בנושא עוסק ב cpc עד שבוע 26, אצלי זה רק הופיע עכשיו... מודאגת מאוד בייחוד בשל גודל הציסטות ואשמח לעוד קצת מידע בנושא.

אכן פחות שכיח ש- CPC מופיע לראשונה בשליש השלישי אבל לדעתי אין משמעות לשבוע הופ\עתו ואם כאמור ה- VERIFI תקין אז אין טריזומיה 18 וכל מה שאת צריכה זה באמת סקירה מכוונת למח לראות שאין דבר נוסף.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר