פרוטוקול החזרת עוברים יוצא דופן

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

30/08/2020 | 11:56 | מאת: ענת

שלום ד"ר, אשמח להתייעץ איתך. בת 37, בריאה וללא ילדים. עברתי עד כה 4 החזרות. 2 החזרות במסגרת סבב שאיבה קודם - אחד טרי שנקלט והיה הריון כימי, ואחד קפוא שלא נקלט. ועוד 2 החזרות מסבב השאיבה האחרון שלי- אחד טרי שנקלט והיה הריון כימי ואחד קפוא שלא נקלט. כל העוברים שהוחזרו היו מעולים - כולם 8A והאחרון היה בלסטוציסט 5AA. כאמור החזרות אלו הניבו 2 הריונות כימיים ו-2 כשלונות. הסבב האחרון של הקפוא היה החזרה על בסיס הורמונלי. 3 אסטרופם ביום ולאחר מכן פרונטוגסט כל יומיים וקרינון פעמיים ביום. בנוסף, למרות שאין בעיית קרישיות מקבלת קלקסן 40 מניעתי. צילום רחם, היסטרוסקופיה, דופלר אגן, בדיקת קרישיות מורחבת- הכל נבדק ויצא תקין לחלוטין. אני הצעתי לעשות סבב טבעי עכשיו ולהחזיר הפעם 2 עוברים (אחד יום 3 בדירוג 8A ואחד יום 5 בדירוג 4AA). הרופא שלי רוצה לתת לי פרוטוקול שמעולם לא שמעתי עליו. פרוטוקול דומה לשאיבה אבל רק לצורך החזרה. נתן לי להזריק מנופור במינון 112 ביום ואז כמבייץ אוביטרל ואז תמיכה. 1. האם זה פרוטוקול מקובל? 2. האם היית ממליץ משהו אחר?

מצטער, אך איני יכול לחוות את דעתי על פרוטוקול הטיפול שהוצע לך בלי להכיר את כל הנתונים והפרוטוקולים שקיבלת עד כה.

31/08/2020 | 23:28 | מאת: ענת

עד כה כאמור היו 4 החזרות: החזרה ראשונה- עובר 8B טרי מיד לאחר סבב שאיבה (בפרוטוקול השאיבה היה גונאל 300, מנופור 300, אורגלוטרן ואוביטרל) ** נקלט והיה הריון כימי החזרה שניה- עובר 8A על בסיס טבעי (השראת ביוץ עם אוביטרל) ** לא נקלט החזרה שלישית- עובר 8A טרי לאחר שאיבה (הפרוטוקול בשאיבה היה פרגובריס 300, אורגלוטרן ודאבל טריגר- 2 דקפפטיל + אחד אוביטרל) ** נקלט והיה הריון כימי החזרה רביעית- עובר 5AA קפוא שהוחזר על בסיס הורמונלי (3 אסטרופם ביום שאחד ממנו וגינלי) ** לא נקלט - בכל ההחזרות התמיכה כללה 2 קרינון ביום, זריקות פרונטוגסט כל יומיים ובהחזרה האחרונה גם קלקסן מניעתי (בלי בעיית קרישיות). הרירית שלי במצב טבעי הינה סביב 7.3-7.5. בהחזרות לאחר השאיבות (כלומר לאחר הגירוי ההורמונלי), הרירית היתה סביב 9. הרופא רוצה לנסות לעשות החזרה עם מנופור 122 ואז אוביטרל. מה דעתך לאור כל הנתונים הללו? תודה!

מדובר בפרוטוקול מקובל. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה