נפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

27/07/2015 | 14:40 | מאת: גוליה

חוץ מבעית לקטוז , ממה יכולה לנבוע נפיחות קבועה בבטן,גזים ותחושת כבדות ואפילו קושי בלהתכופף לעבר הבטן שנוצרו בהדרגה בשנתיים האחרונות לבת 60 בריאה שבעבר היתה רזה ועלתה ב עשור האחרון כ 12 ק"ג . היום שוקלת 62 ק"ג לגובה 165 ס"מ.

ג'וליה שלום, התייחסת בשאלתך לשני דברים שונים: נפיחות בטנית והשמנה בטנית. בעוד המשקל שלך תקין לחלוטין, עליה משמעותית במשקל אינה מומלצת ועל כן את יכולה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה שלך. באשר לתחושה של נפיחות וגזים, לקטוז הינו רק אחד מבין גורמים רבים אשר יכולים לגרום לסימפטומים עליהם את מדווחת. דוגמאות למאכלים בעייתיים יכולות להיות קטניות, ירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. כמו כן, ריבוי שומנים (במיוחד אם נצרכים בארוחה בודדת), לעיסת מסטיקים וסוכריות ללא סוכר ואפילו הרגלי אכילה לקויים כמו ארוחות לא מסודרות. דיאטנית גסטרו תוכל לבחון לעומק את הרגלי האכילה שלך, לזהות את הגורמים הבעייתיים ולסייע לך למצוא להם חלופות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

28/07/2015 | 17:17 | מאת: גוליה

כל הדברים שהזכרת נכונים לגבי . האם אלו תופעות רגילות לכרובית ברוקולי צנונית וקולורבי , מסטיקים ללא סוכר אצל כולם . או שצריכה להיות מאובחנת רגישות או בעיה כלשהי למי שזה גורם לו כך? והאם הדרך היחידה היא להימנע מהם לחלוטין? ועוד שאלה - חברה אמרה לי שפלפל אדום גורם לה לכך . האם זה נכון?

מנהל פורום גזים ונפיחויות