תוסף תזונה אנזימי עיכול

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

18/04/2016 | 10:27 | מאת: טלי

אורלי שלום, בעבר סבלתי מגזים (הרבה שנים), גם בני משפחתי סובלים מבעיה דומה. במשך השנה האחרונה המליצו לי על תוסף של אינזימי עיכול שאכן עזר וממש צמצם את התופעה. עם זאת, קראתי שנטילת אינזימי העיכול גורמת לגוף "להתעצל" ביצור ושימוש באינזימי העיכול הטבעיים ובכך למעשה מייצרת סוג של תלות בתוסף התזונה ופוגעת ביכולת התתמודדות הטבעית של הגוף. בעקבות זאת הפסקתי לפני כ-4 חודשים לקחת את האינזימים (אחרי שנה של נטילה- כדור אחד ביום) ומאז המצב בהחלט רע יותר (יותר מהבייס ליין שלי לדעתי...). ברצוני לשאול: 1. האם אכן יש בעיה בנטילה שגרתית של אינזימי עיכול כפתרון לבעיית גזים (מבחינת השלכות עתידיות על מע' העיכול) 2. האם את יכולה להמליץ על דרך אחרת להתמודד עם הבעיה? דרך "נכונה" יותר לגוף מאשר נטילה של תוסף "חיצוני". תודה, טלי

טלי שלום, אין לי מספיק מידע אודות השלכות ארוחות טווח של שימוש באנזימי עיכול, אך לא הייתי בוחרת בתוסף זה כ"פיתרון" לבעיית גזים. לרוב, התעמקות בהרגלי האכילה של אנשים מלמדת באיזו בעיה מדובר, ומאפשרת הקניית הרגלי אכילה אינדיבידואלים טובים יותר. את מוזמנת לתאר לפרט לי על התזונה שלך ואנסה לתת לך מענה מפורט יותר. במקביל את יכולה לנסות להוסיף לתזונתך זרעי קימל. את יכולה לשלב אותם במאכלים שלך או להשרות אותם במים רותחים ולשתות את הנוזל. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות