שואל.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

08/12/2015 | 16:24 | מאת: שאלה.

שלום רב, בן 38 מזוהה עם מחלת הקרוהן לצערי, מזה תקופה קצרה, שלה כידוע תופעות רבות ומרובות כגון דימומים ושלשולים, גזים ונפיחויות, ועוד. האם מפספס משהו, האם ישנם מזונות ו/או משקאות הן טבעיים והן תרופתיים (בנוסף לרפסאל ופנטזה), שיכולים לסייע, לעזור ולהקל קצת לחולי דלקות מעיים?, כל דבר. והאם ישנו צורך להתערבות דיאטנית גסטרו, לנושא זה והתזונה בפרט. במידה וכן איך ניתן להגיע לזה. תודה מראש, חג חנוכה שמח!!

שלום רב, ראשית, חשוב להדגיש שיש הבדל בין קרוהן שהוא במצב פעיל לבין קרוהן שהוא במצב של רמיסיה. במצב פעיל של המחלה יש להימנע ממאכלים המכילים סיבים תזונתיים, וסביר שגם מאכלים נוספים כתלות בחומרת הדלקת ומיקומה במערכת העיכול. לעומת זאת, כאשר מדובר במצב של רמיסיה, ההנחיות התזונתיות הרבה פחות מגבילות אך עדיין אינדיבידואליות (יכולות להיות תלויות במיקום המחלה, התערבות כירורגית, היצרות ידועה וכדומה). על כל פנים שני המצבים הנ"ל בפירוש מצריכים הכוונה של דיאטנית גסטרו. מכיוון שלדבריך אתה מזוהה עם המחלה תקופה קצרה, חשוב שתכיר יותר לעומק את מצביה השונים וההנחיות התזונתיות המתאימות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

15/12/2015 | 19:09 | מאת: שאלה.

תודה רבה, ובכן איך ניתן להגיע לדיאטנית גסטרו, במסגרת קופ"ח.

מנהל פורום גזים ונפיחויות