קואדרופלג סובל מגזים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

12/10/2015 | 15:20 | מאת: משה

שלום אני קואדרופלג סובל מבטן נפוחה מלא ב גזים מקפיד על תזונה מאוד הבעיה שאני נושם מהסרעפת ואני מלא וגזים עיקר הבעיה שאיני מצליח להוציא אותם את זה והם כלואים לי במעיי אני סובל מכאבים בלחצים אדירים רוצה המלצה לתרופה קבועה אך נא לקחת בחשבון אני לוקח כדורים מסוג דנטריום בקלוסל היברקס ויטמין סי טוביאז לקסעדין תה סנה מוטיליום כך שאני צריך משהו שלא התנגש בשאר התרופות תודה

משה שלום, ראשית אינני רופאה ועל כן אין בסמכותי לתת לך ייעוץ רפואי. יחד עם זאת, יש לתזונה השפעה גדולה מאוד על מערכת העיכול בכלל וריבוי גזים בפרט. ציינת בשאלתך שאתה מאוד מקפיד על תזונתך אך מאכלים שעשויים להיתפס בציבור כבריאים, לא בהכרח טובים כשמדובר בבעיות מערכת העיכול השונות. מסיבה זו יש לבחון לעומק את הרגלי האכילה שלך ולראות האם תזונתך אכן מתאימה למצבך. בתור התחלה הייתי ממליצה לך להימנע מירקות הידועים כעושי גזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. בנוסף את יכול לנסות להוסיף קימל לתפריט שלך. ניתן להוסיפו למאכלים שונים או להשרותו במים רותחים ולשתות את המים לפי הצורך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות