גזים אינסופיים במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

22/07/2020 | 10:20 | מאת: דנה

שלום סובלת מגזים במערכת העיכול על כל שתית מים לגימה ועל כל אכילה ויש לי פיסורה ולא מצליחה להתרפא בגלל הגזים והשלשולים יש לי עצירות קשה והנורמלקס גורם לשלשולים נזהרת מאכילת מזון מעורר גזים לא עוזר כל דבר גורם לגזים האוכל גם לא נספג יש לי בעית בליעה רזה מאד ומיובשת אין לי רוק כמעט הותע לי דיאטת פודמפ לא נראה שמתאימה לי יש לי רגישות גם ללקטוז מעי רגיש מה לאכול שלא יגרום לכאביי בטן קיבה לגזים לא נעימים ורבים

דנה שלום, המקרה שאת מתארת מורכב ומצריך התייחסות פרטנית. לא קיימת תשובת קסם של מאכלים להימנע מהם על מנת להביא לשיפור במצבך. התזונה שלנו מורכבת מכמות אדירה של רכיבים תזונתיים והשאיפה היא לזהות את הגורמים הבעייתיים ולא להביא למצב של הימנעות ואכילה מצומצמת יתר על המידה. ייתכן ודיאטת הפודמאפ כן תוכל להטיב עמך, וזאת בהנחה שתבצעי אותה עם איש מקצוע שיוכל להדריך אותך כיצד לבצע אותך כראוי. כמו כן ייתכן וקיים גם מרכיב רגשי לכל אותן התופעות שאת מתארת. בכל מקרה אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולאחר מכן עם דיאטנית גסטרו שתוכל לבנות לך תפריט מותאם למצבך ולהרגלי האכילה שלך. את מוזמנת לקרוא קצת יותר הן על הדיאטה והן על המרכיב הרגשי באתר שלי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות