שאלה קשורה וחשובה.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

14/10/2019 | 19:29 | מאת: א.

מזוהה עם קרוהן-קוליטיס כבר כמה שנים, לעניין השפעות רבות הן למע' העיכול, והן לכל חלקי הגוף מכף רגל ועד ראש. יש תופעות רבות בהתלקחות ולא מעט גם ברגיעה, ככל הנראה.. בחודשים האחרונים סובל מבעיות גזים וניפיחויות לאחר אכילה מועטה גם ברגיעה, כאמור.. האם התופעה מוכרת ונורמלית, או שמה מרמזת אט אט על התחלות חדשות ישנות של שלבי המחלה.. מה ניתן לעשות.. (חוץ מביקור אצל רופא הגסטרו), מכיוון שהנני במעקב, וללא שילשולים / דימום וכדומה נכון לעכשיו.. תודה מראש שנה טובה וחג שמח!

שלום רב, אינני יכולה להתייחס למצב המחלה אצלך אבל אני כן יכולה לומר שרבים מהאנשים עם קרוהן או קוליטיס סובלים גם ממעי רגיש. גזים ונפיחויות הם חלק מהסימפטומים של מעי רגיש. במצבים אלה ניתן לקבל הנחיות תזונתיות אשר לא נובעות רק מאופי המחלה אלא בכלליות מסימפטומים של מערכת העיכול. לשם כך אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו ולבחון אילו התאמות תזונתיות עשויות להקל על מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות