כאבי בטן ומשהו לא מרגיש נכון (חייל)

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

07/08/2019 | 03:04 | מאת: אור בוחבוט

אהלן, היום אני מתגייס לגבעתי, ובמשך השבוע האחרון עבר עליי משהו מוזר, בלילות מסויימים משהו כמו שלושה לילות לא ברצף הרגשתי כאבי בטן מוזרים אבל זהים ורק בלילות(אם זה משנה השעות שלי די הפוכות), הבלגתי על זה ולפני יומיים בלילה שלפני גם כאב לי הבטן בקטנה ובצהריים נרדמתי לחצי שעה וקמתי עם אותם כאבי בטן אבל בעוצמה ממש ממש חזקה ששיתקה אותי, לקחתי איזהשהו משכך כאבים שהביאו לי וזה עבר עם הזמן, למחרת(אתמול) היה לי צואה חצי שלשול חצי גושית חומה בהירה, שגם כן הרגשתי שמשהו לא בסדר בבטן אתמול, חשוב לציין שלא שיניתי דבר בתפריט, ואם זה משנה למשך תקופה של שלושה חודשים לקחתי כתוספים מולטי ויטמין, כורכומין, וברזל(אנמי), והפסקתי לקראת הגיוס, שאגב גם לקחתי כמעט חודש אתופן, תחילה 10 ימים 650 מג ביום, ולאחר מכן 1000 מג ביום למשך שבועיים(2 כדורים של 500), כמובן בלעתי אותם אחרי האוכל, שאגב גם סיימתי איתם שבוע שעבר. אני מתגייס עכשיו לצהל שאני חושב שזה די ידוע שאין לי למי לפנות, כמובן בתור טירון, אני ממש מפחד שזה יפריע לי לתפקוד ולביצועים אני מכוון לסיירת, אשמח לעזרה, או להפנייה לפורום המתאים, תודה !

אור שלום, אין בשאלתך די אינפורמציה בכדי להתייחס ובכל מקרה ההמלצה הנה לגשת לרופא לבירור. יחד עם זאת, ייתכן ומקור הסימפטומים הוא דווקא מקור רגשי. מתח ולחץ משפיעים לרעה על מערכת העיכול ולדבריך לא רק שאתה לפני גיוס אלא שאתה מכוון לסיירת. בכל מקרה במידה והתופעה ממשיכה ובהתאם למגבלות השירות הצבאי, חשוב שתדע שקיימים אפיקים טיפוליים רפואיים, תזונתיים ורגשיים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות