רגישות הלקטוז והקולסטרום

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

27/07/2019 | 13:29 | מאת: איה

שלום יש לי רגישות מהלקטוז ... האם אני יכולה להשתמש בכמוסות הקולסטרום? כי אני רוצה להגביר מערכת החיסון שלי כי יש לי חולשה במערכת העיכול גם תודה

איה שלום, אני לא יודעת כיצד החולשה במערכת העיכול שלך באה לידי ביטוי. אני מעריכה שכוונתך לתופעות כמו כאבי בטן, גזים ושינויים במרקם היציאות. בהנחה שמדובר בסימפטומים מהסוג הזה, ובהנחה ששללו בעיות רפואיות אחרות, הרי שלמערכת החיסונית אין קשר לסימפטומים אלה. ציינת בשאלתך שיש לך רגישות ללקטוז ומאוד יכול להיות שקיימות אצלך רגישויות נוספות, אבל חיפוש אחר תוסף זה או אחר אינו הכיוון הנכון. יתרה מכך, על אף חשיבות הקולוסטרום הטבעי לתינוק, אינני מכירה הוכחות ליעילותו כתוסף. אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל לביצוע בירור מקיף. בנוסף, חשוב לבצע בחינה יותר מעמיקה ומקצועית של הרגלי האכילה שלך. דיאטנית קלינית המתמחה בתחום תוכל לסייע לך לזהות רגישויות למזון ולכוון אותך לתפריט שיטיב עם מערכת העיכול שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות