בטן נפוחה.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

11/03/2019 | 17:42 | מאת: שני

היי אני כבר שנה בערך סובלת מבטן נפוחה בצורה הריונית ובמביכה, חשוב לציין שאני 1.74, במשקל 62, ומעולם לא היתה לי בטן. (גיל 29). היציאות שלי סדירות, אין לי כאבי בטן (אולי רק לפני יציאה). איני אוכלת ברוקולי כרובית וכרוב, לא אוכלת מוצרי חלב, ומקפידה על קטניות מלאות. לא שותה מוגז, לא לועסת מסטיקים,״. שותה 2-3 ליטרים של מים ביום. אני מתאמנת וחייה אורח חיים בריא. אבל הבטן מסרבת להעלם. עשיתי בדיקת צליאק, זה גם לא זה אין ספק שהמגע בבטן מסגיר את הימצאות האוויר בפנים, היא קשה ונפוחה אשמח לעזרתך

שני שלום, אני מניחה שכחלק מאורח החיים הבריא שלך את גם אוכלת הרבה סיבים תזונתיים. דגנים מלאים, ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים ועשויים לגרום לגזים ונפיחות. בנוסף ציינת שאת אוכלת קטניות אשר בפירוש "תורמות" למצב. סיבים תזונתיים הם רק דוגמה אחת אבל קיימים מאכלים שונים אשר עשויים להשפיע על מערכת העיכול כפי שאת מתארת. אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו על מנת לכתוב על תפריט מתאים אשר מצב אחד יטיב עם מצבך ומצד שני יבטיח אכילה בריאה ומאוזנת ככל האפשר. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות