כאבי בטן ושילשולים וגזים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

09/10/2018 | 10:33 | מאת: דבי

הילדה היתה בארה"ב לקראת הסוף עם שפעת כל משפחה נתנה כדור אחר ולקחה גם אנטיביוטיקה מרופא חזרה רופאת משפחה החליפה לאנטיוביוטיקה חרת בטענה שחזק מידי אחרי כחודש נסעה להודו עם חברתה כל הדרך שתיהן במשך חוד משלשלות נפיחות וכאבי בטן הרואה נתנה בדיקות צואה שהיו בסדר והרופאה לא נותנת טיפול שיפסיק את השילשולים גזים וכאב בטן מה עושים מה אוכלים להרגיע ולא להחריף עד קבלת הפנייה לגסטרו שיקח חודשים

דבי שלום, ההנחיות התזונתיות לטיפול בשלשולים כוללות צריכת מאכלים כמו אורז, לחם לבן, ביצים, תפו"א, קוואקר, חזה עוף וכדומה. רצוי לצמצם צריכת סיבים תזונתיים המצויים בדגנים מלאים, פירות וירקות. כמו כן ייתכן ויהיה יתרון מסוים בצמצום צריכת מוצרי חלב ניגרים כמו חלב או גלידה אבל לא דווקא יוגורט או גבינה צהובה. יחד עם זאת, כמובן שיכולת התזונה לסייע תלויה בגורם לבעיה כמו גם צורך בהתייחסות אישית יותר להרגלי האכילה של בתך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות