שאלה קשורה.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

02/07/2018 | 16:21 | מאת: שואל.

שלום רב, וסליחה מראש על השאלה. בן 40. מזוהה עם קרוהן, כרגע בהתלקחות. מזה תקופה ריח רע ביותר יחד עם היציאות בשירותים (ללא שינוי מביחנת צריכה), האם ניתן לנסות לעשות משהו בקשר לזה? תודה מראש, ושוב סליחה על תוכן השאלה.

שלום רב, מעבר לכך שכל נושא התזונה במחלות מעי דלקתיות הוא מאוד אינדיבידואלי, קיימים הבדלים בהנחיות התזונתיות בהתאם למצב המחלה. ההתייחסות שאני יכולה לספק לך בשלב זה נוגעת לווידוא התנהלות תזונתית נכונה המותאמת למצב של התלקחות. לדוגמה יש להקפיד על תזונה דלה בסיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות. כמו כן חשוב להקפיד על אכילה מסודרת על פני היום בכלל ועל צריכת חלבון דוגמת עוף, דגים וביצים בפרט. רצוי לצמצם ככל הניתן צריכת קפאין ולהימנע משתיית אלכוהול. אינני יודעת איזה טיפול תרופתי אתה מקבל ובאיזו מסגרת אתה מטופל, אבל למען הסר ספק חשוב להיות במעקב גסטרואנטרולוג. במקביל אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת מענה יותר פרטני ומותאם למצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

05/07/2018 | 18:26 | מאת: שואל.

תודה רבה ! תשובה מספקת.

מנהל פורום גזים ונפיחויות