שאלה קשורה לפורום.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

23/06/2018 | 16:41 | מאת: אני.

שלום רב, בן 40, לפני שלוש שנים נמצא קרוהן בקצה הסופי (מעי-גס), עם הזמן החמיר ולאחרונה (חודשים רבים) ב ה ת ל ק ח ו ת. כל מה שניסיתי עלה בתוהו, אבל לא בגלל זה אני כאן. בזמן האחרון ככל הנראה בשל המצבים השונים והמשתנים של המחלה, השתנה נושא השירותים, כך שלפני כל יציאה אשר בד"כ מלווה בבטן נפוחה תמידית, בעיווטים ולא מעט גזים קולניים, כל מה שניסיתי בעניין זה עלה בתהו, בין השאר חליטות וקימל יחד עם התה לפי המלצותיך כאן. מצב ממש מדכא. בכל מקרה אוכל מעט כרגע, לא יודע מה לעשות עוד. נ.ב. גסטרו מומחה, דיטאתנית קלינית וטיפולים אלטרנטיבים לא הצליחו לסייע. אשמח לשמוע אם יש איזו שהיא תקווה. תודה.

שלום רב, יכולים להיות גורמים רבים שמשפיעים על התופעות שאתה מתאר. אני מבינה מדבריך שניסית מגוון טיפולים ללא הועיל אך אני בכל זאת מאמינה שניתן להשיג שיפור. קח בחשבון שפעמים רבות קיים קשר בין מחלות מעי דלקתיות לבין מעי רגיז וההנחיות התזונתיות עשויות להיות בהתאם. מכיוון שאין תפריט אחד שמתאים לכל המצבים או פתרון קסם, אני ממליצה לך במקביל לבירור רפואי לעשות ניסיון נוסף עם דיאטנית קלינית שמתמחה בתחום ותוכל להתאים את ההנחיות התזונתיות לאורח החיים והרגלי האכילה שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות