תת חומציות בקיבה ועיכול איטי

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

24/06/2017 | 17:38 | מאת: יניב

היי, אני סובל מזה כמה שנים מעיכול איטי בקיבה והרגשת כבדות ועייפות נוראית אחרי אוכל. לאחרונה עשיתי בדיקה (באופן עצמאי) ולפיה אני סובל מתת חומציות בקיבה. רציתי לשאול האם קיים טיפול או תוספים שעשויים לטפל בבעיה? איזה רופא עלי לפגוש כדי לבדוק את הבעיה לעומק? תודה,

יניב שלום, קיימת תופעה שנקראת גסטרופרזיס במסגרתה ריקון הקיבה הוא איטי במיוחד, אך אני כלל לא בטוחה שזה העניין כאן. ראשית יש לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור רפואי. לאחר מכן ובהתאם לאבחנה שתקבל תוכל לפנות לדיאטנית גסטרו להמלצות מותאמות אישית. על כל פנים מומלץ להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום ולהימנע ממאכלים שומניים במיוחד או עתירי סיבים תזונתיים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

31/01/2019 | 18:39 | מאת: יוסי

אשמח לדעת איזו בדיקה עשית לבדיקת רמת חומציות בקיבה ואיפה נעשתה.

מנהל פורום גזים ונפיחויות