בעיות בעיכול וגזים בלתי פוסקים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

31/05/2017 | 01:20 | מאת: יניב

היי, בן 24 וסובל כבר כשנתיים מעיכול איטי. בחצי שנה האחרונה המצב החמיר עד כדי שהאוכל לא מתעכל במשך שעות. לאחר ארוחות גדולות אני מרגיש נפיחות בקיבה ולחץ שנמשך כחמש שעות לפחות ואף יותר. כמו כן יש לי גזים באופן קבוע לא משנה מה אני אוכל. עצה כללית איך להקל על המצב? האם עלי ללכת להיבדק אצל רופא מומחה?

יניב שלום, בתור התחלה תמיד יש מקום להתייעץ עם רופא. תופעות לוואי של מערכת העיכול כמו אלו שאתה מתאר יכולות להיות קשורות, בין היתר, להרכב הארוחות ו/או התנהגות האכילה. אני ממליצה לך בתור התחלה להימנע מארוחות גדולות וכבדות במיוחד, כמו גם להימנע מפערים גדולים בין הארוחות. רצוי לצמצם צריכת ממאכלים שומניים במיוחד כמו שניצל, צ'יפס, מלאווח, מאכלים מוקרמים ועוד. כמו כן יש להימנע מאכילת קטניות וירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. אני ממליצה לך לפנות לבירור רפואי ובמקביל לדיאטנית גסטרו לקבלת התייחסות מותאמת אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו. www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות