אקסופוריה פתאומי במבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

15/06/2018 | 20:49 | מאת: שאלה

שלום, באמצע שנות ה30 אובחנה פזילה סמויה אקסופוריה. יש קוצר ראיה הרבה שנים, שימוש בעדשות רכות יומיות עם הפסקות כשמופיעות תופעות של אי סבילות (כשמתחיל מפסיקה, נמנעת כמה ימים/שבועות/חודשים וכשחולף חוזרת). עבודה מאומצת מול מחשב ונייד. בבדיקות דם שבוצעו בלי קשר הבלוטה TSH היה תקין וכך גם CPK. ממה זה יכול להיות? חוששת ממשהו נוירולוגי או גידול. מה הסיכוי שייעלם מעצמו כשם שהופיע? תודה

15/06/2018 | 20:52 | מאת: שאלה

תוספת: הפזילה נצפתה בבדיקה של הרחבת אישונים ונמסר שלא רואים פגיעה בעצב ראיה או לחץ תוך גולגולתי. יחד עם זאת עשיתי בדיקת עיניים לפני כמה שנים בלי קשר בגלל בלט שהיה ונשאר (הוגדר "קל" בבדיקה האחרונה) ושם לא היתה פזילה.

24/06/2018 | 05:33 | מאת: ד"ר אודי רייך

הכי סביר שמדובר באקזופוריה ישנה שיצאה מאיזון. אולם הופעת פזילה חדשה בגיל כזה המתגברת כפי שתואר מחייבת בדיקה מעמיקה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים