מפרצת בוותין ועורקי הכסל, וסקוליטיס

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

05/04/2020 | 20:30 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בעלי בן 63. מעשן. מחלות רקע: בעבר לפני כ- 10 שנים לערך אובחן עם ווסקוליטיס של האורטה הביטנית (טקיישו), לאחר שהיו לו כאב גב תחתון וכן עצירות שהופיע, וירד במשקל במשך חודשיים כ-7 קילו. רק אז שלח אותו הרופא לבדיקת גסטרו, ורופא הגסטרו הפנה אותו לC.T. בטן ואז פרופסור זיו ממכון מור בבני-ברק איבחן שזה ווסקוליטיס של האורטה הבטנית. הוא טופל ע"י ראומטולוג ע"י סטרואידים לווריד וטופל מעל שנה. היה תקופה במעקב ראומטולוג ואז המעקב הופסק ע"י הראונטולוג שאמר שהווסקוליטיס נרפא. אך כתוצאה מהווסקוליטיס נהיו לו שתי מפרצות בעורקי הכסל הוותין, ומאז הוא במעקב כלי דם. לפני כ-8 חודשים לערך ביצע אולטרסאונד שהראה שעורקי הכסל והוותין בגודל 3.2 לערך. הווסקוליטיס הנ"ל היה כאמור לפני עשר שנים. לגבי המפרצות כאמור הוא במעקב עדיין. כעט: היום ו לו כאבי גב תחתון חזקים עם תחושה של אי נוחות גם בבטן תחתונה, כאב שהתחיל ולא מרפה, נשאר קבוע . זה כאב אופייני כזה שמזכיר לו את הכאב שהיה לו לפי עשר שנים אז התגלה הווסקוליטיס. בעקבות המצב בארץ עם הקורונה, התקשרנו לרופא משפחה , (הרופא שטיפל בו בעבר התחלף), ושמע את הענין אמר לו לבצע בדיקות דם CRP, ו-ESR. אני זוכרת מהעבר שבדיקות הדם בהתחלה לא הראו סימני דלקת, סימני ווסקוליטיס, ואני די מודאגת. שאלותיי : כיצד ניתן לאבחן ווסקוליטיס של האורטה? האם הבדיקות שנתן הרופא יכולות לעלות על המצב? גם אם רק החלו השבוע הכאבים? האם הכאבים יכולים להיות גם שזה קשור בעצם למפרצות? אני מבינה לפי קריאה באתר, כי כאבים של ווסקולוטיס וכאבים של מפרצת הם דומים? כאב גב תחתון ותחושת אי נוחות בבטן? מה דעתך? מה עלינו לעשות? מה עלינו לבקש? מה הדחיפות? עם מי להתייעץ? האם הבדיקות הדם האלה מספקות? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

07/04/2020 | 08:24 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בהמשך לשאלותיי הקודמות, שטרם נעניתי להם, רציתי להוסיף שבינתיים בדיקת דם ל- ESR יצאה תקינה CRP יצאה מעט גבוה 1.01 (טווח הנורמה הינו עד 0.5). כדוריות הדם WBC יצאה 14.5 עוד רציתי להוסיף כי כבר מספר ימים שהופיע לו עצירות (היה רגיל לצאת פעמיים ביום), וכעט ישנה עצירות. בגלל המצב של הקורונה היום בארץ, ובמידה גם שהרופא שולח אותו לבצע MRA , איך אנחנו יכולים לבצע הבדיקה בדחיפות? מה עלינו לעשות? מה דעתך? האם הסימנים מצביעים על ווסקוליטיס (טקיישו) יכול לחזור? האם הסימנים מרמזים על בעייה עם המפרצות שיש לו כאמור בעורקי הכסל ועורקי הוותין? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה ובברכת חג פסח שמח

16/04/2020 | 13:34 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום רב, במידה וסובל מכאבים, נא לפנות לבירור רפאוי במסגרת בית חולים. ממליץ שתפנו לבית החולים בו הוא נמצא במעקב לצורך המשך הבירור והטיפול.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)