נגישות
נגישות

פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

הפורום יעסוק בשאלות סביב מחלות אבי העורקים בחזה ובבטן שקשורות לאבחון, גישות הטיפול השונות (ניתוחיות ואנדווסקולריות) ומעקב אחרי חולים עם מחלות אבי העורקים בחזה ובבטן. .
20 הודעות
18 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

21/06/2019 | 11:11 | מאת: ישראל

שלום אני בן 62. הרופאה המליצה לי לעשות בדיקת אאורטה, ללא סיבה מיוחדת. אני מבקש להסביר לי את תוצאת בדיקת אאורטה: אאורטה ברוחב תקין עם שינויים טרשתיים ומעט מפותלת. בתודה רבה ישראל

06/05/2019 | 16:40 | מאת: אני

שלום ביצעתי שתי בדיקות שונות בהפרשי זמן קצרים, ועד שיגיע התור לרופא, האם נכון שיש סתירה בין הבדיקות לגבי מצב האאורטה וזרימת הדם? תודה C.T ע"ש מותני 09/09/18 מודגמים שינויים סקלרוטיים גסים הבולטים בעיקר בחלק האיליאקלי של המפרקים הסקרו איליאקלים בצורה סימטרית דו"צ עם הופעה של ציסטות סוב כונדרליות קטנות. טיב הממצאים לא ברור. האם מדובר בסקרו איליאיטיס? הלורדוזיס המותני פיזיולוגי שמור. גופי החוליות שומרים על גובהם. לא הודגם הרס גרמי מוקדי ואין לראות שבר. מבנה גרמי אוסטאופני. זיזים גרמיים קדמיים וצידיים בלוחיות ברוב הגבהים . ממצא לוואי: שינויים טרשתיים בדופנות האאורטה וענפיה. בקע היאטלי קטן. א.ס אאורטה כולל דופלר 23/04/19 האאורטה הבטנית נצפתה ברוחב תקין. ללא עדות ל AAA - Aneurysm Aortic Abdominal . הקוטר המרבי מעל הפיצול נמדד : 1.1 ס"מ . סיכום: ממצאים: ללא עדות ל - .AAA

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום סתירה בין ממצאי שתי הבדיקות. השינויים הטרשתיים באבי העורקים לפי ה CT הינם ממצא שכיח בגיל המבוגר, במעשנים ובאנשים עם יתר לחץ דם ויתר שומנים בדם ולרב אין להם משמעות קלינית. תשובת ה US לא מתחייסת לשינויים אלה ולכן אין סתירה בין הבדיקות.

24/02/2019 | 19:00 | מאת: יאיר

שלום, אבי עבר ניתוח להצרת אבי העורקים עי סטנד, הניתוח עבר בהצלחה. אבי כרגע 3 שבועות אחרי הניתוח מאותו אותו יום של הניתוח יש לו חוסר תיאבון וכאבים בבטן ובגב. רציתי לדעת האם החובר תיאבון והכאבים זה דבר שהוא בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

חוסר תיאבון וכאבי בטן אינם דבר טבעי ושכיח אחרי ניתוח שכזה, כך שלא הייתי אומר ש"זה בסדר". יש צורך בלבדוק את המטופל לצורך המשך בירור וטיפול. בברכה, דר שיך-יוסף

08/11/2018 | 19:45 | מאת: דוד

אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. אני מבין שהדבר מעיד על הסתיידות, תופעה שכיחה בקבוצת הגיל שלה. ערכי הסוכרת שלה מצוינים (HBA1C מתחת ל-6%, גלוקוז מתחת ל-100) גם הלחץ דם שלה מתחת ל-120/80. משקל תקין, פעילות גופנית סדירה, לא עישנה מעולם (פסיבית עד לפני 30 שנה). היא נוטלת ליפיטור 20 וה-LDL שלה בשלוש השנים האחרונות נע בין 89 ל-99. האם לאור הממצא הזה כדאי לה להגדיל את מינון הליפיטור או לעבור לקרסטור ולשאוף להוריד את ה-LDL ל-70?

לקריאה נוספת והעמקה

תודה דוד לפנייתך. נא להעלות את השאלה בפורום המתאים. טיפול בהפרלפדמיה מפורט בפורומים אחרים באתר. לגבי כפתור האאורטה שנראה בצילום החזה, אכן צדקת בתיאור הממצא. בברכה.

בעלי עבר לפני 4 שנים ניתוח בעקבות חסימה באבי העורקים הבטני . בניתוח הוכנסו 2 סטנדים . מזה חודשים הופיעו כאבים לאחר הליכה למרחק קצר. המימצאים הראו חסימה בסטנד שמאל . המליצו על ניתוח מעקפים שנראה לנו מסוכן בגילו 76 ...האם יש אפשרות לעבור צינתור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עופרה, תלוי במשך הזמן ובסיבה של החסימה של הסטנט. הגיל בפני עצמו איננו הגורם היחידי לאומדן הסיכון הניתוחי בניתוח מעקפים. לא אוכל לענות על האפשרות לצינתור בלי נתונים נוספים ובמיוחד הדמיה. תודה לפנייתך.

24/10/2018 | 21:47 | מאת: ויקטוריה

ניתחת את אבי ביולי האחרון בהצלחה רבה, על מנת לבדוק ממצאים בct לפני הניתוח עליו לעבור, MRI בשלפוחית השתן , ובבטן (לבדוק את הלבלב) , האם יש מניעה ? והאם יש צורך להמתין 6 חודשים לפני ביצוע? בבלינסון אמרו לי דבר אחד , ובת"ש דבר אחר ... התקשרתי למחלקה ,לא יכלו להשיב לי..מבולבלת , ומוטרדת תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מביצוע MRI. מאחל לאבא החלמה מהירה.

23/10/2018 | 10:29 | מאת: דוריה

בבדיקת CT ריאות נכתב שמודגמת הרחבה של האאורטה העולה עד קוטר סגיטלי מרבי של 36 מ"מ. מה אומרים הממצאים האלה האם זה שייך לרופא לב. הגיל שלי 62. שאר הממצאים קשורים לרופא ריאה יש נסיגה חלקית של הקונסולידציה בבסיס ריאה ימנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוריה, אאורטה עולה בקוטר 36 מ"מ מוגדרת כמורחבת (מפרצת קטנה), אם כי הסיכוי לקרע של האאורטה בקוטר כזה כמעט אפסי. מציע שתפני למעקב אצל הקרדיולוג המטפל (בלי לחץ). תודה לפנייתך!

אני בת 67 ע דתי. מתוח על אאורטה בתנית אחרי הניתוח נשאר דלף ו אני במעקב כל1/2שנה כרגע האארטה בגודל 5״ האם אני יכולה לטוס לארה״ב תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלמוג, לפי הבנתי משאלתך עברת תיקון אנדווסקולרי (דהיינו השתלת סטנט - EVAR) וכעת ישנו דלף. אם הבנתי נכון אתה סובל מדלף מסוג 1. דלף מסוג זה משמעו שהמפרצת שלך איננה מוגנת באופן מלא וצריך לטפל בדלף. הסיכוי לקרע של מפרצת בטנית לא מוגנת בקוטר 5-6 ס"מ עומד בין 3-15% ולכן הייתי מציע שתפנה לכירורג שניתח איתך על מנת לדון איתו באופציות הטיפוליות לפני שתטוס. בברכה, ד"ר שיך-יוסף

12/08/2018 | 00:18 | מאת: רואן

שלום,  חודשיים ואני מרגישה דופק חזק חזק בבטן מעל הטבור כמו נפיחות שמתחילה ממתחת לחזה באמצע עד למעל הטבור נפיחות פועמת יש פה דופק חזק כל הזמן רואה אותו בעין הבטן שלי קופצת כל הזמן ומרגישה אותו כל הזמן סעמידה בישיבה באכילה לא יכולה לשון בגלל הדופק הזה ממש מציק ליי בלילה אני מרגישה כמו משהו זז בבטן שלי כבר חודשיים בלחץ נפשי הרופא ציין בגלל שאני רזה מרגישה את הדופק אבל לא אני תמיד הייתי רזה שוקל 45 תופעה חדשה מה שקורה לי אני בת 29 אולי זה בגלל האאורטה או בעיה אחרת

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת US בטן פשוטה יכולה לתת תשובה אם יש או אין לך מפרצת של האאורטה הבטנית. בברכה, ד"ר שיך-יוסף

שלום לפני יומיים היה לי כאב מקומי בצד ימין של פיקה הברך ואז ראיתי שיש שם וריד כחול לא נפוח והיה כאב והלך והיום היה לי כאב רוב היום שם.. זה משהו שיכול להיות מסוכן? מה זה יכול להיות? תודה

יש לציין שאם אני זוכרת נכון זה היה אחרי יום שעמדתי רוב היום בעבודה

שלום רב, את מתארת מצב שנקרא פליביטיס, שזה דלקת וזיהום בווריד שטחי. זה לא מסוכן, אם כי דורש טיפול בתרופות נגד דלקת ובאנטיביוטיקה. מציע לך לפנות לרופא המשפחה לטיפול. תודה לפנייתך.

20/02/2017 | 17:13 | מאת: לילוש

אבי בן 75 לפני כשנתיים עבר ניתוח אורטה שהתברר כיום שהסטנד ששמו לו זיהם לו חצי גוף צריך לעבור ניתוח מאוד מסוכן שבו צריך להוציא את הסטנד יחד עם חלק מאבי העורקים ניתוח שאמור לקחת 10 שעות עם שני צוותים. שאלתי היא האם בוצע בארץ ניתוח כזה מורכב או שכדאי לעשות אותו בחו"ל בתודה מראש אשמח לתגובה אנחנו מאוד מודאגים

שלום רב ותודה לפנייתך. הוצאת סטנט מזוהם מאבי העורקים הינו ניתוח מורכב עם סיכון ניתוחי גבוהה במיוחד. הנסיון בארץ קיים, אם כי לא גדול.

07/10/2015 | 15:54 | מאת: שי

שלום, אני מבין שכיום הקוטר הנחשב "נורמלי" לאאורטה תלוי גם בגיל ובגודל הגוף (BSA). איך לוקחים בחשבון את העובדה שחלק מהאנשים לוקחים על עצמם לרדת במשקל ובעקבות זאת מורידים את ה-BSA? כמובן שספציפית אני מתעניין בעצמי... אני כעת בן 52 ולאחרונה בבדיקת אקו-לב (פחות או יותר שגרתית), אובחנה אצלי הרחבה של האאורטה העולה בגודל 4.2 ס"מ. אני מבין שזה ערך שמחייב מעקב. ראו את הבדיקה שלושה רופאים שונים (רופאת משפחה, קרדיולוג ורופא ספורט עמו התייעצתי לגבי פעילות גופנית) - כולם הרגיעו אותי שהמצב לא נראה חמור מדי ואם אקפיד על לחץ דם מאוזן, יש סיכויים לא רעים שזה לא יחמיר מאוד בקרוב. מה שמעניין אותי הוא שעד לפני כשלוש שנים שקלתי כ-108 ק"ג (אני בגובה 1.79 מטר), אך "לקחתי את עצמי בידיים" ועם דיאטה ופעילות גופנית ירדתי ל-90 ק"ג. כלומר, ה-BSA שלי ירד מ-2.26 ל-2.09. מכיוון שהאאורטה אובחנה רק לאחרונה, אני מניח שהיא לא היתה הרבה יותר גדולה, כך שכביכול הירידה במשקל "העלתה" את הסיכון שלי. ברור שלא נראה לי שזה המקרה... המסקנה שלי היא שכשעושים סטטיסטיקות של השפעת ה-BSA על קוטר האאורטה, צריך בעצם לקחת את ה-BSA המקסימלי שהיה לך במהלך החיים, ורק על פיו להעריך עד כמה קוטר האאורטה סביר. הרי ה-BSA יכול גם לגדול וגם לקטון, אבל האאורטה יכולה רק לגדול, לא? האם אתה מסכים לשיקולים האלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, ראשית, חשוב לציין שהרפואה המודרנית מסתמכת על עובדות ונתונים ממחקרים ועבודות רבות שנצברו במהלך השנים ואיננה מדע מדוייק שמסתמך אך ורק על נוסחאות. המודלים הסטטיסטים והמתמטיים הם לא יותר מכלי עזר שבא לסייע לנו (רופאים וחולים כאחד) לנבא מהלכים מסויימים בצורה קצת יותר מדוייקת במקום להסתמך על תחושות בטן ונסיון אישי. כתבתי באחד הפוסטים בעבר שבאופן כללי, ההתוויות לניתוחים נקבעות על סמך קונצנזוס והנחיות עולמיות שמסתמכות על נתונים ממחקרים גדולים ומחוות דעת של מומחים בעלי נסיון רב בתחום. ההתוויות שנקבעו לניתוחי אבי העורקים העולה הן גם כאלו שנקבעו לאחר צבירת נסיון מחקרי וקליני לאורך שנים רבות בתחום זה ולא רק על סמך נוסחאות ולזה קוראים Evidence-Based Medicine. עכשיו בחזרה לשאלתך, הקשר בין הגיל וה BSA לבין קוטר אבי העורקים העולה נבדק וחוקרים רבים הצליחו לבנות נוסחאות וטבלאות לחישוב קוטר האאורטה הצפוי בהתאם למדדים אלה וגם לאמוד את הסיכון לקרע בהתאם. בשנת 2006 חוקרים מאוניברסיטת Yale בארה"ב הציעו מודל מתוחכם לניבוי מידת הסיכון לקרע של אבי העורקים בקטרים שונים כפונקציה של ה BSA שמהווה כלי עזר להחלטה על מתי לנתח. על סמך מודל זה, אם קוטר האאורטה שלך הוא 4.2 ס"מ, הירידה ב BSA מ 2.26 ל 2.09 לא משפיעה על הסיכון השנתי לקרע של אבי העורקים אצלך שעדיין ישאר נמוך בסביבות ה 1% לשנה ולכן צדק מי שאמר לך שהמצב שלך לא נראה חמור. אם תרצה להעמיק בנושא אשמח להפנותך למאמר המקורי של Davies וחבריו שפורסם בכתב העת: Ann Thorac Surg. 2006 Jan;81(1):169-77. מקווה שעזרתי. תודה לפנייתך ואשמח לייעץ בעתיד, ד"ר שיך-יוסף

04/08/2015 | 00:56 | מאת: שיר

לאחר שנה של ירידת המוגלובין וברזל חדים סחרחורות הקאות וחולשה אדירה.3 התקפי מלנה ואובדן הכרה.התגלה במבדיקת קפסולה avm-האם זה מסביר את הארועים...האם העובדה שהתחזקתי עם זריקות ברזל וכדורים.ופסק הדמם זו סיבה לא להבהל מהממצא.או שכדאי להוציא את הavmמהמעי...וכן האם כדאי בנוסף לגשת לנוירולוג.עקב העובדה שסובלת ממגרנות קשות והם קדמולהתקפי המלנה וכן והיו 3פעמים השנה אובדן ראיה ותחושה וזיהוי והכרה לאחר התקפי המלנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, הפורום עוסק בנושאים שקשורים למחלות אבי העורקים. נא פני לפורום שעוסק בתחום הכירורגיה הכללית. בברכה, ד"ר בשיר שיך-יוסף

07/06/2015 | 08:55 | מאת: יעל

ד"ר שלום ובוקר אור. אני בת 34, לפני 9 שנים ( בהיותי בת 26) התחלתי להרגיש מעין נפיחות באה והולכת כמו בלון בעיקר על קיבה ריקה, ( מציינת שאני רזה) באיזור קצת מעל הטבור יותר לכיוון שמאלה, באותה תקופה הלכתי לרופא לבדיקה ידנית ונאמר לי שזהו אבי העורקים שלפעמים מתנפח ובגלל שאני רזה אני יכולה להרגיש אותו,( אין כאבים) הפנמתי לאורך שנים...עברתי 2 לידות מאז, ועכשיו שוב פעם זה חוזר ומטריד אותי... במיוחד אחרי שקראתי על " מפרצת אבי העורקים"! יש לי תור לרופא רק מחר..לא רגועה, לחוצה ומפחדת שהזנחתי משהו מאוד חמור... בדרך כלל בריאה, ללא מחלות מיוחדות וללא מחלות רקע ! אשמח לתשובה..תודה מראש יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, הסבירות למפרצת אבי העורקים הבטני בגילך נמוכה, אם כי מתוארים מקרים בספרות. קשה לי להאמין שלאחר שני הריונות שבמהלכם עברת מס' בדיקות US לא איבחנו זאת. יתכן מאוד שאת מרגישה את הפעימות של אבי העורקים נוכח היותך רזה וזה לא אומר שהעורק מורחב. למען הסר ספק, פני לרופא המשפחה בכדי לשלוח אותך לבדיקת US בטן. בדיקת US פשוטה של הבטן איננה מזיקה ומגלה בקלות אם אבי העורקים בבטן מורחב או לא, במיוחד אצל אנשים רזים. תודה על פנייתך. ד"ר בשיר שיך-יוסף

09/06/2015 | 19:59 | מאת: יעל

03/06/2015 | 23:31 | מאת: מאיר

שלום לך דר בשיר! אני בן 55 לפני כשנתיים בבדיקה אקראית התגלתה האורטה העולה 49-50 ממ מאז בבדיקות אקו אין שינוי. קראתי את ההסבר שלך מתי צריך לנתח אציין שאני עם מסתם 3 עלים שאלתי מדוע לחכות ולא לנתח עכשיו שאני במצב פיזי טוב. אני מתהלך בהרגשה של פצצה מהלכת שמכבידה מבחינה נפשית וכן מבחינה פיזית הייתי אדם פעיל ספורטיבית . האם ההתקדמות שחלה בשנים האחרונות בתחום ניתוחי הלב דילגה על ענף ניתוחי האורטה ? האם רפואה מונעת עדיין לא מתאימה לניתוחי האורטה ? מה קורה אחרי הניתוח ? איזה הגבלות פיזיות קיימות? האם בסוג ניתוח של האורטה יש בשורות בשנים האחרונות ? בתודה מאיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיר, השאלות שלך במקום והן חשובות. באופן כללי, ההתוויות לניתוחים נקבעות על סמך קונצנזוס והנחיות עולמיות שמסתמכות על נתונים ממחקרים גדולים ומחוות דעת של מומחים בעלי נסיון רב בתחום. ההתוויות שנקבעו לניתוחי אבי העורקים העולה הן גם כאלו שנקבעו לאחר צבירת נסיון מחקרי וקליני לאורך שנים רבות בתחום זה. במערכת השיקולים נכנסים גורמים נוספים חוץ מההתוויה הניתוחית, כגון התמותה והתחלואה כתוצאה מהניתוח. האם התמותה והתחלואה מהניתוח מצדיקות את ביצוע הניתוח? נכון להיום, ולמרות ההתקדמות בתחום, התמותה הניתוחית בניתוחי אבי העורקים העולה מגיעה ל 2.5% והסיכוי לשבץ מוחי כתוצאה מהניתוח עומד על 8.3%. בכדי להצדיק ניתוח כזה הסיכון לתמותה מהמחלה חייב להיות גדול מהסיכון לתמותה בניתוח. הסכנות הכרוכות באנוריזמה של האאורטה העולה בקוטר בין 4 ל 5 ס"מ הן: קרע של האאורטה בשיעור של 0.3%-1.7% ודסקציה (ביתור) בשיעור של 1.5%-2.5%, אחוזים אלה עולים באופן משמעותי בקטרים גדולים מ 5.5 ס"מ ומכאן ההצדקה לניתוח בקטרים גדולים. במצב שלך,מעקב צמוד הינו הדבר הנכון ביותר שיש לעשות. איזון לחצי דם והפסקת עישון (במידה והינך מעשן) מומלצים ביותר. לגבי שאר השאלות שלך: אין הגבלות פיזיות לאחר ניתוח מוצלח להחלפת האאורטה העולה. ההתקדמויות המשמעותיות בתחום ניתוחי אבי העורקים הן דוקא בחלקים האחרים של אבי העורקים, דהיינו, היורד והבטני, שם התיקון פשוט יותר. תודה לפנייתך, ד"ר שיך-יוסף.

05/06/2015 | 16:14 | מאת: מאיר

תודה לך דר בשיר על התשובה המקיפה והמהירה מרגישים שמאחורי המילים נימצא גם אדם לא רק רופא יישר כוח

25/05/2015 | 20:27 | מאת: איתן

שלום רב, יש לי בעיה בקשר להאאורטה שעולה (מהלב) בחזה. בשנת 2000 הגודל שלה היה 33 מ"מ בשנת 2009 הגודל עלה ל 43 מ"מ כלומר ישנה מגמה של עליה. נתונים נוספים: אני בן 66, עברתי צינטור בשנת 2009 (סייפר) ללא ארוע לבבי. וגם אין אצלי אטימה מוחלטת של המסתם. החודש עברתי מיפוי לב והתקבלה תמונה טובה של הלב: בלי פגיעה של התקף לב בעבר, והזרמת דם טובה ללב. הקרדיאולוג אומר שהגודל של האאורטה לא גדול מדי. כמה שאלות האם יש לי בעיה של מגמת עליה שתימשך? מה הגודל שמתחיל להדאיג? כיצד מטפלים בהאאורטה מוגדלת מאד? האם חום של סאונה וג'קוזי (10 דקות) יכולים להרע את המצב? אני מודאג, בתודה מראש, איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן. הקוטר התקין של האאורטה העולה אצל גברים אמור להיות בסביבות ה 3 ס"מ, לא יותר. מפרצת (הרחבה) של האאורטה העולה הינה מצב בו קוטר האאורטה העולה הוא מעל ל 3 ס"מ. מצב זה מחייב טיפול (ניתוח) כאשר מתקיים אחד מהתנאים הבאים: 1. קוטר מעל 5.5 ס"מ אצל גברים. 2. קוטר מעל ל 5 ס"מ אצל אנשים עם מחלות רקמת חיבור כמו תסמונות מרפאן ואהלרס דאנלוס. 3. קוטר מעל ל 4.5 ס"מ אצל נשים שמעוניינות לכנס להריון, או אנשים (נשים או גברים) עם היסטוריה משפחתית של דסקציה (ביתור/קרע) של האאורטה, או אצל חולים עם מחלת LDS, או אצל אנשים עם מוטציה ידועה בגנים TGFBR1/TGFBR2. 4. קוטר מעל ל 4.5 ס"מ אצל חולים עם בעיה מבנית ותפקודית של המסתם האאורטלי (מסתם דו-עלי) שאפשר לתקן להם את המסתם. 5. קצב גדילה של קוטר האאורטה העולה מעל ל 0.5 ס"מ בשנה. במקרה שלך, קוטר האאורטה הינו 4.3 ס"מ משנת 2009! ציינת גם שהמסתם האאורטלי שלך דולף (אין אטימה מוחלטת לדבריך), מצד שני עברת אקו לב לאחרונה והקרדיולוג ציין שקוטר האאורטה אינו גדול מדי. הנתונים שאתה מוסר מעט סותרים אחד את השני, כי אם ב 2009 הקוטר היה 4.3, הייתי מצפה שהקוטר יגדל במהלך 6 שנים. השילוב של המפרצת עם הדליפה במסתם, מחייב התייחסות אחרת וכן היית מציע לך לפנות למנתח לב להתייעצות. בסאונה יש מאמץ לבבי לא מבוטל והדופק עלול לעלות בצורה משמעותית, דבר שבהחלט עדיף להימנע ממנו. תודה לפניינתך ואשמח לייעץ שוב בעתיד. ד"ר שיך-יוסף.

15/05/2015 | 15:31 | מאת: דודי

שלום ד"ר שיך-יוסף אבא שלי נותח לפני שנתיים בגלל קרע של האורטה בבית החזה (נדמה לי החלק העולה). הוא עבר ניתוח דחוף בבית החזה ולאחר מכן היה לו זיהום בעצם של בית החזה. לקח לו הרבה זמן להתאושש מהניתוח. האם לדעתך היה אפשר לטפל בו בצורה שונה?

לקריאה נוספת והעמקה

נכון להיום, הטיפול המיידי בדסקציה של האאורטה העולה הוא ניתוח דחוף לתיקון/החלפה של איזור הקרע. בלי ניתוח דחוף אחוזי התמותה גבוהים מאוד וקיימת סכנת חיים מיידית. אבא שלך בהחלט קיבל טיפול כההלכה. מקווה ששלומו טוב ותודה לפנייתך.

13/05/2015 | 21:24 | מאת: ליאת

אמי בת 74 לפני שנה עברה ניתוח של כריתה תת שלמה של המעי הגס, ב C.T בית חזה בטן ואגן שבוצע לפני חודש נאמר שישנה הסתיידות בהאאורטה וענפיה.. מה פירוש הממצא ומהן ההשלכות לכך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, הסתיידויות באבי העורקים ובכלי הדם נגרמות כתוצאה משקיעה של סידן בדופן כלי הדם ובמרבית המקרים זהו חלק מתהליך נרחב יותר שנקרא טרשת עורקים. סידן הנו אחד המינרלים הטבעיים בגוף ואצל מרבית האנשים מעל גיל 60 יש שקיעה מתמשכת ובלתי נמנעת שלו בדופן כלי הדם. עם הזמן זה עלול לגרום לנוקשות בכלי הדם ובירידה באלסטיות שלהם (היכולת שלהם להימתח ולהתרחב). הסתיידויות באבי העורקים ובכלי הדם מעלות את הסיכון לתחלואה לבבית, עלולות לגרום להצרות בנהור (החלל הפנימי) של כלי הדם ולירידה באספקת הדם לאברי המטרה (לב, מוח, כליות, מעיים, רגליים וכו'). הסתיידויות באבי העורקים ובכלי הדם הן ממצא שכיח ב CT בגילאים מתקדמים ואין מקום לדאגה במרבית המקרים כל עוד הן לא גורמות לבעיות שהזכרתי לעיל. בברכה, ד"ר בשיר שיך-יוסף

13/05/2015 | 19:34 | מאת: אבי

שלום רב, אני סובל מבעיה בכליות, עשו לי לפני מס' ימים בדיקת אולטרסאונד של הבטן ואמרו לי שאני צריך לפנות לכירורג כלי דם בגלל הגדלה באבי העורקים בבטן. מה הקשר בין הבעיה שלי בכליות לבין ההגדלה באבי העורקים? תודה, אבי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבי ותודה על פנייתך. חלק גדול מהמטופלים שמגיעים אלינו עם אבחנה של הגדלה של אבי העורקים בבטן (= מפרצת אבי העורקים = מפרצת הוותין הבטני = אאנוריזמה של האאורטה הבטנית) הם, כמו במצב שלך, אנשים שאין להם תלונות הקשורות לאבי העורקים. בדיקת US בקהילה לבירור מחלות באברים אחרים בבטן (במקרה שלך US של הכליות) יכולה גם לאבחן פתולוגיות של אבי העורקים בבטן. במצב שאתה מתאר נצפתה הרחבה של אבי העורקים בבטן שקוטרו התקין אמור להיות בסביבות ה 3 ס"מ. קוטר מעל ל 3 ס"מ של אבי העורקים בבטן הנו מצב לא תקין שנקרא אאנוריזמה (בעברית מפרצת) ומחייב בדיקה בהקדם אצל כירורג כלי דם. מציע לך לפנות לכירורג כלי דם להמשך הבירור. אשמח ליעץ שוב בהמשך. ד"ר בשיר שיך-יוסף

גולשים יקרים, צוות האתר שמח לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה). גלישה פורייה, צוות האתר