כפתור אאורטה עגול לגמרי

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

08/11/2018 | 19:45 | מאת: דוד

אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. אני מבין שהדבר מעיד על הסתיידות, תופעה שכיחה בקבוצת הגיל שלה. ערכי הסוכרת שלה מצוינים (HBA1C מתחת ל-6%, גלוקוז מתחת ל-100) גם הלחץ דם שלה מתחת ל-120/80. משקל תקין, פעילות גופנית סדירה, לא עישנה מעולם (פסיבית עד לפני 30 שנה). היא נוטלת ליפיטור 20 וה-LDL שלה בשלוש השנים האחרונות נע בין 89 ל-99. האם לאור הממצא הזה כדאי לה להגדיל את מינון הליפיטור או לעבור לקרסטור ולשאוף להוריד את ה-LDL ל-70?

22/11/2018 | 17:25 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

תודה דוד לפנייתך. נא להעלות את השאלה בפורום המתאים. טיפול בהפרלפדמיה מפורט בפורומים אחרים באתר. לגבי כפתור האאורטה שנראה בצילום החזה, אכן צדקת בתיאור הממצא. בברכה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)