טשטוש ראייה בעיניים ולחץ

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

29/03/2019 | 14:55 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 27, בעוד כמה חודשים אבצע mri מוח בגלל אירוע של ירידת שמיעה פתאומית באוזן ימין (השמיעה חזרה להיות תקינה לאחר סטרואידים), לאחרונה כתוצאה מתחושות של לחץ בפנים וראייה יותר מטושטשת מהרגיל (יש לי מספר גבוה מאוד במשקפיים ופלוטרס), ניגשתי לשני רופאי עיניים מומחים ששניהם אמרו לי שהרשתית תקינה, עצב הראייה תקין, ראיית צבעים תקינה. מכיוון שאני בחורה מאוד חרדתית , הסביר לי הרופא המומחה שכאשר יש לחץ תוך גולגלתי בגלל דברים חמורים במוח הוא יכול לראות את זה בבדיקה, אבל אין לי.. האם זה מרגיע?

דנה שלום טוב מאד שהרופאים מצאו שהעיניים עצמן בריאות. כדאי להמשיך ולהתמיד במעקב הרפואי. הדבר נכון לכל מי שסובל מקוצר ראייה גבוה. הפורום הזה מיועד לפרט בעיקר על אביזרי עזר לקריאה, ולכן אני מקווה שהתשובה להלן תסייע לך במשהו. לא פירטת האם טשטוש הראייה מפריע לך בתפקוד היום יומי. ישנם שני תחומים שבהם ניתן לסייע: 1. קריאה: במידה והראייה מטושטשת עד כדי כך שהיא מפריעה לקריאה, ניתן לשקול פתרונות קריאה, כגון זכוכית מגדלת או טמ"ס (מכשיר הגדלה אלקטרוני). 2. רגישות לאור: במידה ואת מאד רגישה לאור, תוכלי להרכיב משקפי שמש מחוץ לבית, ומשקפיים עם עדשות מסננות בתוך הבית- אם אורות הפלורסנט והנאון מפריעים לך. בנוגע לפלואטרים, ישנם מקרים מסוימים, בהם עדשות עם מעט צבע, יכולות להפחית במידה מסוימת את האפקט המרגיז של הפלואטרים. רפואה שלמה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות