פגיעה בעצב השמיעה ילד בן 5

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

17/07/2020 | 13:42 | מאת: נופר

הבן שלי בן 5 לפני מספר שבועות התלונן על כאב באוזן וירידה בשמיעה. הלכנו לבדיקת שמיעה ואמרו שיש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים ופגיעה בעצב. אשמח לקבל קצת הסברים ממה זה נובע? לא קיימת בעיה במשפחה בדיקות גנטיות תקינות לחלוטין כולל הריון ולידה. בינתיים הזמינו אותנו לעשות שוב את הבדיקה.

את הבעיה יש לחלק לשניים: 1. בירור סיבת הליקוי שמיעה , יש לעשות בדיקות כולל בדיקות הדמיה לנסות להבין סיבת הליקוי שמיעה, יש לשכור שאחוז גדול למרות שעושים כל הבירורים לא מוצאים סיבה . 2. שיקום שמיעה, באם ישנו ליקוי שמיעה יש צורך בשיקום שמיעה בהקדם. בגיל הזה בעקר ובכל גיל חשוב מאוד שהילד ישמע בצורה טובה מאוד על מנת להתפתח

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת