רמת HDL נמוכה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/07/2001 | 23:57 | מאת: דוד

שלום רב. שמי דוד אני בן 35. בריא בדר"כ. לא מעשן. שומר על תזונה נכונה. ואף עוסק בפעילות ספורטיבית(הליכה) כמעט מידי יום. בבדיקות דם שעשיתי התגלתה רמה נמוכה של HDL 29. לעומת רמות נורמליות - 92 של LDL . ו - 105 של טריגליצרידים. הרופא אמר שעלי לעסוק בפעילות גופנית. שאלות: 1. האם הליכה כמעט יום יומית על חוף הים במשך כחצי שעה אינה מספיקה? 2. האם עלי לעבור לפעילות יותר אינטנסיבית כמו ריצה? 3. מה לגבי חדר כושר, שחיה, ופעילויות אחרות? 4. האם פעילויות רגועות יותר כמו מדיטציה וטאי-צ'י יכולות לעזור? 5. האם נכונה הטענה שריצה היא ביסודה פעילות לא בריאה לגוף ועדיף לעסוק בהליכה מהירה במקום?

10/07/2001 | 18:38 | מאת: אדי מלמד

דוד, ראשית יש עלייך מעט להוסיף פעילות כגון 45 דקות במקום 30 דקות, אם אינך מעוניין בריצה , אזי אל תרוץ אלא תלך, ואכן מחקרים רבים תומכים בדעה שעדיף ללכת מאשר לרוץ עקב פגיעות גופניות ושחיקה רצינית, אתן דוגמת המחשה - כאשר אתה הולך מועבר לחץ של 0.6 בהעברת משקל ואילו בריצה נתון זה הופך ל - 7.9!!!! אתה יכול לשלב כל פעילות בה תפעיל את גופך, ועצה ידידותית ; קבע לך פגישה עם דיאטנית. בברכת הספורט

10/07/2001 | 23:51 | מאת: דוד

תודה רבה אכן איישם את העצות האלו.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה