אימון משקולות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/12/2000 | 17:26 | מאת: adi

למאמן שלום, זו שוב אני, החובשת. נתונים כלליים: גובה 1.70, משקל 73 ק"ג בתהליך ירידה של כחצי שנה. B.M.I 26. אוכלת באופן מבוקר ומסודר. במשך כחצי שנה הולכת כל יום הליכה מהירה, בחודש האחרון התחלתי להוסיף להליכה משקולות בנות קילו אחד. (ההליכה היא באופן עצמאי ולא בחוג) הייתי רוצה הסבר מפורט על השרירים שעליהם אני עובדת באימון, אילו תרגילים לעשות? וכו' עדי

03/12/2000 | 20:27 | מאת: אדי מלמד

עדי שלום, אני מבין את רצונך לעצב ולחטב גופך, שאלת שאלה מורכבת מאוד , ואנסה להסביר ; הליכה הינה דבר אינדבידואלי, ושונה מאחד לשני, ולכן לדוגמא אדם אשר מניח את כף רגלו בצורה לא שווה על משטח הדריכה ו/או מיישר ברכיו לפני סיום מלוא טווח התנועה, אזי שרירים שונים עובדים, האם את הולכת באופן אשר את מניעה את ידייך באופן נמרץ וכו' וכו'. על כן שאלתך מורכבת, עם זאת כל הגוף משתתף במאמץ עם דגש שרירי הגפיים, ברכיים קרסול וכמובן שריר ארבע ראשים (רגל קדמית), ורגל אחורית, וחלק עליון, אני ממליץ בחום על אימון אינטרוול בעל דרגות קושי שונות לדוגמא : סוגי תרגילים : מתיחות בתחילה (מכרעים צידיים וקדימה),ישיבת משוכה, פיסוק בינוני ורחב ולחמם את פרקייך השונים בגוף, הליכה של 30 דקות לערך יש כל 5 דקות לשנות את דרגת הקושי לדוגמא לריצה של 30 עד 60 שניות, ולאחר מכן כל 4 ו - 3 דקות עם הזמן, עבודה עם גומיות אשר קונים בכל חנות ספורט תקנה תוצאות יפות וכו'. אני אינני ממליץ לך לעבוד עם משקוליות ברגליים אלא רק משקוליות יד, ישנו הרבה המשך אולם הדף נגמר לי, אזי בפעם הבאה.....

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה