אימון כושר לילדים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/10/2002 | 19:57 | מאת: אפרים

באיזה גיל ממולץ להתחיל אימוני מכשירים בחדר כושר? מה הסיכונים? וממה צריך להיזהר? בברכה אפרים

15/10/2002 | 07:25 | מאת: ירון פישר

חוק הספורט קבע את גיל 14 כגיל מינימום - ללא קשר לאפקט פיזיולוגי כזה או אחר, אלא מטעמי בטיחות (ורצון לצמצם סיכונים). ילדים צעירים יותר ממילא פעילים מאוד (תופסת, סטנגה, סבתא סורגת), וכל הפעילויות האלה משפרות את המיומניות החברתיות שלהם, את הקוארדינציה, ומספקות גירוי לגדילה. נוער - בגיל שמפסיק לשחק תופסת יכול למלא את החסר בחדכ"ש. צריך להיזהר ממתיחות בליסטיות. תרגילים מורכבים חשוב מאוד לבצע , אבל בעומס נמוך (לא בגלל נזק לשלד, אלא פשוט בגלל שהקוארדינציה היא לא משהו בגיל הזה).

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה