עברתי ניתוח בגב

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/06/2002 | 17:09 | מאת: לב

אני לב בן 18. ברצוני לשאול מספר שאלות. עברתי ניתוח כריתת דיסק, ועברו כבר חודשיים ומותר לי להתחיל להתאמן, אבל אני לא יודע איזה תרגילים יש שלא כוללים ריצות או קפיצות או הרמת משקולות לחיזוק הגב. בנוסף לכך, בצעירותי הייתי שמן מאוד (80 קילו בכיתה ח'). עתה אני ב י"ב ושוקל 70 גובהי 174 ס"מ, ואני אמור להראות די חטוב, אבל יש עליי שכבת שומן, איך אני נפטר ממנה מבלי לאמץ את גבי יותר מדי, אותה שאלה חלה גם על סיבולת לב-ריאה. מכיוון שאסור לי לרוץ במשך 3 חודשים נוספים. פתרון? :)

26/06/2002 | 18:33 | מאת: עינת

שלום לך, בתור פיזיותרפיסטית שעוסקת בפעילות גופנית , מדריכה אנשים אחרים ומטפלת בחולים לאחר ניתוחי גב, אני ממליצה לך בחום, במיוחד בגלל גילך הצעיר לא להתחיל בפעילות של מכשירי כושר מייד לאחר תום תקופת ההחלמה. עברת ניתוח דיסקטומי, גם אם הרקע לפני הניתוח היה טראומטי או לא, כעת יש צורך לחזק את שרירי הבטן העמוקים ושרירי הגב, חיזוק בלבד לא מספיק, הגוף שלך צריך ללמוד להפעיל אותם בתזמון נכון תוך כדי שליטה על מנח הגוף הרצוי. אם מערכת שרירים זו לא תפעל אצלך בצורה הכי יעילה סביר להניח שבעוד כמה שנים תסבול אף יותר מהגב ואולי תזדקק להתערבות כירורגית גדולה יותר. לסיכומו של דבר, מה שאתה צריך זה להתחיל להתעמל בשיטת פילטיס, חפש במקום מגוריך, אם יש לך עוד שאלות, בבקשה.

26/06/2002 | 21:52 | מאת: לב

יש לי שאלה אחת בלבד, בקשר למידע על טיפול או אימון בשיטת הפילטיס. היכן אני יכול לקבל מספרי טלפון, מידע או חומרת הדרכה?

30/06/2002 | 07:31 | מאת: ירון פישר

אני לא מבין את ההבחנה הזאת "מכשירי כושר". הקריטריון היחיד הוא העומס המוטל על שרירי השלד, עצמותיו,המפרקים, ורקמת החיבור. במקרים מסויימים מכשירי הכושר מסייעים לבידוד והפחתת עומס מאיזורים פגועים. למה רק פילאטיס? זה בסה"כ מותג (כמו שסטודיו סי זה מותג). אני לא רואה סיבה לשלשל כסף לכיסו של ממציא המותג. אפשר לעבוד טוב מאוד על שיקום גם בלי להשקיע סכומים במותגי בריאות.

27/06/2002 | 07:08 | מאת: ירון פישר

אתה יכול לשחות (גב בעיקר) ללכת בתוך מים לרכב על אופנים אופקיים תרגילי כוח: עליות מתח, לחיצת חזה בשכיבה , לחיצת כתפיים בישיבה (עומס נמוך) הרמות ידיים לצדדים, ישור רגלים (במכונה), כפיפת רגלים (במכונה) כיפוף זרועות, יישור זרועות, חתירה בישיבה עוד?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה