רכיבה על סוסים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/05/2002 | 20:28 | מאת: מישמש

שלום ירון. אני לא בטוחה שלך המענה והאם אתה מתמצא אך אנסה את מזלי. אני עושה דיאטת הרזיה מאוזנת, מתעמלת בפילאטיס בין פעמיים לשלוש בשבוע והולכת על הליכון בין שלוש לארבע פעמים בשבוע, כל הליכה 45 דקות. רציתי לדעת האם רכיבה על סוסים נחשבת לפעילות אירובית - שלי, לא של הסוס... כלומר, האם אני יכולה להחשיב רכיבה חד שבועית על סוס (50 דקות) כפעילות גופנית המסייעת להרזיה? תודה מראש על ההתייחסות, מישמש

15/05/2002 | 07:38 | מאת: ירון פישר

זו לא נחשבת לפעילות אירובית. פעילות אירובית בהגדרה - פעילות נמרצת וקצבית של השרירים הגדולים בגוף - בטווח תנועה רחב.

16/05/2002 | 11:18 | מאת: טריניטי

רכיבה על סוסים כן נחשבת לאימון אירובי!! זה מאוד תלוי בסוג הרכיבה. ברכיבה בחוץ כשהסוס דוהר תנועת הגוף צריכה להתאים לתנועתו של הסוס, ולאחר גלופ רציני בחוץ את תגלי ששרירי החזה ושרירי הרגליים עברו מאמץ כבד, ובנוסף תגלי שכולך מתנשפת כאילו רצת מרתון. ברכיבת דראסז' במנז' הפעילות היא יותר פעילות שרירים הדומה למכשירים בחדר הכושר. ובמסלול קפיצות יש מצבים בהם כן עושים פעילות אירובית. האימרה הזו, שהסוס עושה את הפעילות הגופנית והרוכב לא, היא שגוייה מיסודה. כי אם תחשבי על זה, גם מכשיר ריצה בחדר הכושר עושה את כל העבודה ואת רק מנסה להשאר עליו במהירויות שונות (כנ"ל לגבי סוס).

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה