מסה וחיטוב

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

22/04/2002 | 18:14 | מאת: יצחק

האם ניתן לעבוד על מסה וחיטוב בו יחד???,וכמו כן האם יש הבדל בין הרגלי התזונה למטרת חיטוב לבין מסה אם כן מהו??

23/04/2002 | 06:59 | מאת: ירון פישר

חיטוב הוא בדרך כלל פועל יוצא של מסה..... במילים אחרות - חיטוב זה אחוז שומן תת עורי נמוך. כדי להגיע למצב כזה צריך לבנות מסת שריר הצורכת אנרגיה וגם תוכנית תזונה. מאותו צד, הגדלת מסת שריר ללא הקפדה על כמות הקלוריות הנכנסת ומקורן לא תביא לחיטוב. עכשיו נשאר לי רק להבין לאיזה מסה אתה מתכוון: תחרותית, או בריאותית? לבנית מסה תחרותית צריך תכנית תזונה ייעודית, והיא משתנה לפי מועד התחרות. לבניית מסה בריאותית (העוזרת לווסת את אחוז השומן בגוף) תכנית תזונה לפי הכללים הבאים: 5 - 6 ארוחות ביום 1 - 1.2 גר חלבון לכל קג משקל גוף חופשי משומן 55 -60% קלוריות ממקור פחמימתי בארוחה, 25% חלבון והיתר ממקור שומני. מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מעט עמילנים) הרבה מים

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה