אימוני כוח בחדר כושר וירידה במשקל ובאחוזי השומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/09/2016 | 10:01 | מאת: מוניקה

היי, אני בת 25, ומתאמנת כשנה באימוני כח כנגד משקל הגוף ואימוני אינטרוולים.לפני תחילת האימונים שקלתי 50 וגם כיום(בשביל לא לרדת במשקל התחלתי לאכול עוד יותר). אחוזי השומן שלי נכון לשנה שעברה 15%. כרגע אני רוצה להחליף את אימוני ההתנגדות כנגד משקל הגוף למכונות כח. העניין הוא שאני לא רוצה להוריד בכלל באחוזי השומן או במשקל, כיצד עלי לעשות זאת?

מוניקה שלום, ירידה או עלייה במשקל/ % שומן תלויה במספר גורמים: תזונה / סוג הפעילות הגופנית/ תדירות האימונים ועצימותם. אני בהחלט מסכים עם רצונך להוסיף תרגילי כוח כנגד התנגדות שלא רק ממשקל גוף אבל!! ממליץ ללכת לכיוון של משקולות חופשיים / פולי מתכוונן וכדומה, שהם יותר פונקציונליים ממכונות. לשאלתך איך לעשות זאת מבלי לשנות את % השומן? פשוט במעקב, בנוסף יש סיכוי שאם את מעלה את ההתנגדות בתרגילים ( באמצעות המשקלות) הסיכוי להפחתה במשקל נמוכה . אבל כפי שציינתי יש לעקוב ולזכור שיש להתייחס גם לתזונה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה