שאלה לגבי המשך אימונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/03/2016 | 09:44 | מאת: אירנה

שלום רב במהלך החודשיים האחרונים התאמנתי בחדר כושר בתכנית מסוימת שכללה שישה תרגילים של חזה,רגליים,כתפיים,ידיים וגב בסופר סטים (15 חזרות, משקל נמוך) ובהפסקות שבין הסופר סטים עשיתי 10 דקות אימון אירובי כמכשיר אליפטי או הליכה מהירה ושלוש דקות מנוחה. התכנית הייתה מאתגרת. הצלחתי לרזות בשלושה ק"ג,והצרתי היקפים כמעט ב12 ס"מ (המשקל הנוכחי 57, גובה 160) שאלתי היא באיזו תכנית אני אמורה להמשיך להתאמן, האם מומלץ ואפשרי להמשיך באותה תכנית בשינויים קלים(לדוגמה לקצר זמן של מנוחה בין התרגילים או להגדיל כמות החזרות), או אצטרך לבנות תכנית חדשה לגמרי? ואם כן איזו תכנית עדיפה? ברצוני לשמר את התוצאות שהשגתי. תודה רבה מראש על העזרה

אירנה שלום, חשוב להבין כי תכנית אימון נגזרת ממטרה. מתיאורך אני מבין שהמטרה העיקרית היא הורדת % שומן. באם יש מטרות נוספות פרטי ואשמח לחזור אליך. לשאלתך את יכולה בהחלט להמשיך בתכנית זו אם שינויים כפי שציינת, אך לדעתי עדיף לבצע את אימוני הכוח במשקלים כבדים יותר מה שעשוי לשמר מסת שריר. בכל מקרה חשוב שתתחברי אל תכנית האימון . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה