מכשיר האליפטיקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/07/2015 | 19:33 | מאת: דנה

שלום, ברצוני לרכוש מכשיר אליפטיקל ביתי. לפני שאמשיך - שמעתי הרבה המלצות לא לקנות מכשיר ביתי כיוון שבבוא הזמן הוא הופך למתלה בגדים יקר, אולם יש לי ניסיון עם מכשיר כושר ביתי אחר - סטפר, ועד שהוא נהרס לאחרונה, מדובר היה בספורט היחיד שהתמדתי בו לאורך שנים (בניגוד למכונים, מכוני סטודיו כאלו ואחרים ואימון בחוץ). מכיוון שישנו מגוון כ"כ רחב של דגמים ויצרנים, רציתי לשאול האם אוכל לקבל כאן המלצות לגבי מה (ואיך) כדאי לקנות, האם כדאי להזמין מהאינטרנט או מחנות לציוד ספורט, האם ישנו יצרן מומלץ ואמין שאתם יודעים עליו, ומהו טווח המחירים הסביר (בהנחה שאני מחפשת משהו שכן יהיה איכותי ויחזיק לטווח ארוך יחסית אך עדיין לא יקרע את הכיס). אשמח מאוד לעזרתכם. תודה!

דנה שלום, אכן מרבית האנשים אינם מצליחים להתמיד באימוני בית אך תמיד יש "חריגי נוסחאות" ונראה שאת שייכת אליהם, לפיכך בהחלט הגיוני לרכוש ציוד כושר ביתי. לשאלתך - הדגשים ברכישת אלפיטקל: 1. גודל המכשיר - תואם את החדר, רצוי חדר ממוזג עם טלוויזיה. 2. לבדוק משקל נשיאה- ככל שמשקל הנשיאה גדול יותר עמידות המכשיר טובה יותר. 3. גלגל תנופה - מומלץ על גלגל תנופה אחורי ולא קדמי. 4. התנגדויות - מומלץ על התנגדות מגנטית ולא מכנית. 5. אורך צעד - אנשים בגובה של עד 162 רצוי שאורך הצעד יהיה עד 46 ס"מ. אנשים בגובה של 162- 172 רצוי אורך צעד של בין 46 ס"מ ל 50 ס"מ . גבוהים יותר - לא פחות מ 50 ס"מ. כיום ישנם מכשירים עם אופציה לשינוי אורך הצעד. הערה אחרונה - הקפדה על הדגשים הנ"ל תייקר את המכשיר אך לדעתי זו השקעה נכונה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה