שייק פטרוזיליה להתאוששות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/01/2015 | 16:54 | מאת: waseem

אני מתאמן כ 4-5 פעמים בשבוע. כולל בממוצע ריצת נפח של כ 18 ק"מ, אימון אינטרוואלים ועוד שני אימונים קרוספיט-פונקציונליים. אני מרגיש שאני מתאמץ, לא שיש לי בעיה עם זה. מקפיד על תזונה שאני מרגיש שהיא עוזרת לי כולל בתקופה בה ניסיתי להיות טבעוני ולא יכולתי להתמיד כי היה לי חסר בחלבון כי לא התחברתי לתחליפי החלבון הטבעוניים. השאלה שלי: ראיתי מתכון לגבי פטרוזיליה עם ספירולינה וכל מיני דברים נוספים שעוזר לפי הטענה המון להתאוששות. האם יש בזה משהו? אני מנסה להקפיד על תזונה כוללת לרבות לא מעט ירקות ופירות ולפי בדיקות הדם שלי שהיו לאחרונה כל התוצאות היו בסדר למעט חסר קטן ב B12

waseem שלום, על פי התיאור שלך, אכן נשמע שמדובר באימונים מאומצים, עם זאת לא כל כך ברור מה גורם לתחושה אותה מתאר, האם עומס האימונים או שמא תזונתך. ברור מתוך דבריך כי לא התחברת לטבעונות אבל לא ברור לי מהי תזונתך כיום וגם קשה להאריך אם היא מתאימה למאמץ האימון באמצעות פורומים כאלה. בגדול הארוחות לפני ואחרי האימון חשובות ככל שהמאמץ עולה כשחשוב השילוב בין הפחמימה והחלבון בהן (כשיש כמובן רזולוציות גדולות יותר על סוג הפחמימות ואיכות החלבון). בנוסף, חסר בויטמין B12 גם הוא יכול להוסיף לתחושת העייפות הכללית ופגיעה בביצועים. ספירולינה ופטרוזיליה אולי תעזורנה לך בתחושה הכללית, ואין מניעה לבדוק זאת, עם זאת, הם לא ייספקו את כל צרכיך. לפיכך המלצתי היא להתייעץ עם דיאטן/ית שעובדים עם ספורטאים ולוודא שתפריטך לא חסר ואכן מתאים למאמץ ואם יש חוסרים, יעזרו לך להשלים אותם. סוף שבוע נפלא, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה