פעילות גופנית בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/02/2001 | 09:42 | מאת: גלי

שלום לכולם. אני ממש בתחילת ההריון - כשבועיים.. עד עכשיו התעמלתי 3 פעמים בשבוע - פעילות אירובית בחדר כושר (סטפר, הליכון, אופניים) . חוץ מהכושר וההרגשה הטובה גם ירדתי במשקל וחיטבתי את הגוף. מאוד חשוב לי להמשי להתעמל מצד אחד, אך לא לסכן את ההריון מצד שני. שאלתי: איזו פעילות אני יכולה לעשות ובאיזו עוצמה ותדירות? דרך אגב: אני בת 34.5 וזהו ההריון הראשון שלי. בתודה מראש.

17/02/2001 | 10:42 | מאת: אדי מלמד

גלי ראשית שיהיה בשעה טובה. אין מניעה לבצע פעילות ספורטיבית מתונה לפחות עד אמצע חודש 5 . אין בעייה להיות בחדר כושר (משקולות) ככל שתרצי, יש להימנע מחוגים "קופצניים" , מכשירים אירוביים - הליכון עד חודש 4-5 לפי הרגשה בקצב הליכה מתון. אופניים בשכיבה עד ההריון אפילו, חוגים כעין - יוגה, קלנטיקס, פלנדקרייז - עד ההריון. חדר כושר (משקולות) מחודש 5 והלאה מתון מאוד ומכשירים בלבד. יש לחזק שרירי גב תחתון ובטן בכל אימון. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה