שרירי בטן תחתונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/11/2001 | 21:27 | מאת: חיים

קיימת בעייה אצלי ואני יודע שלפחות אצל 2 מחבריי שכאשר עושים כפיפות בטן שרירי הבטן אומנם מתחזקים ומקבלים לאט לאט צורה אבל שרירי הבטן התחתונים עדיין רפויים ואני מתכוון לחלק הבטן התחתון , אילו תרגילים ניתן לעשות על מנת לעבוד על איזור זה של הגוף????

14/11/2001 | 07:26 | מאת: ירון

יש רק שריר אחד בבטן שאחראי על הכיווץ שאתה מבצע. המראה הרפוי של החלק התחתון בבטן קשור להצטברות של שומן תת עורי באיזור זה, ולא לשריר רפוי. אתה מבצע כפיפת בטן (מקטין את המרחק בין החזה לאגן) - כל השריר מתכווץ. לגבי הביצוע הנכון והיעיל יש הרבה מה ללמוד, וכבר נכתב על זה לא מעט בדפים אלה ממש. גם לגבי הורדת אחוז השומן נכתב רבות בדפים אלה. אם אתה ממשיך להתעקש על ריכוז ספציפי של מאמץ בחלק התחתון של שריר הבטן (מיותר לחלוטין) אז בבקשה: שכב על גבך, אחוז בידיך חפץ יציב (קרסוליים של חבר שאפשר לסמוך עליו, תחתית של ספה כבדה), כופף את רגליך לזוית של 45 מעלות - אני ממליץ להניח "נקניק" ממגבת מגוגלת מתחת לקשת המותנית, וללא תנופה - הבא את הבירכיים לאוזנים. פשוט כך. קצב החזרת הרגלים לתנוחת ההתחלה צריך להיות 3 שניות לפחות.

17/11/2001 | 15:02 | מאת: אדי מלמד

ירון, תשובתך איננה נכונה אנא התמקד בתשובה ספציפית ולא כללית. תודה בברכת הספורט

17/11/2001 | 15:01 | מאת: אדי מלמד

לצערי תשובתו של ירון איננה נכונה, א.ירון דיבר על שרירי הבטן העליונה בלבד בעוד שישנם עוד מספר שרירים בבטן. ב. נכון שישנה הצטברות של שומן באיזור הבטן התחתונה אולם דבר זה אינו קובע כי אין לאמן שרירים מסויימים. ג. כל תרגיל בו תבצעו לדוגמא בשכיבה , רגליים ב - 90 מעלות לכיוון החזה וחזרה יעבוד ספציפית על שרירי הבטן התחתונה, הנח את כפות ידיך מתחת לשקע העכוז בכשי למנוע הקשתה. בברכת הספורט

18/11/2001 | 08:46 | מאת: ירון

תשובתי כוללת פירוט מדוקדק של ביצוע "רוורס קרנץ" . באופן זה אתה מתמקד בעומס יתר על נקודת ה"אחז" של שריר הבטן הישר, לעומת "אבדומינל קרנץ" המתמקד על עומס בנקודת ה"אחז" . זה כל ההבדל. איזה שרירים יש בבטן התחתונה בכלל, ובפרט אלה שאינם פועלים ב"אבדומינל קרנץ"? אני סקרן לדעת.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה