שעון דופק

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/11/2001 | 12:57 | מאת: סנונית

ירון / אדי אני מתאמנת באופן קבוע בפעילויות שונות(אירובי קיקבוקס וספינינג) לאחרונה התחלתי להשתמש בשעון דופק polar M-51 .בשעון יש פונקציה הקובעת את טווח הדופק הרצוי(ownzone) ע"פ נתונים שונים . במרבית המקרים טווח העבודה ש"קובע לי השעון" הוא דופק שנע 139-156 במספר אימונים הוא קבע דופק שנע בין 150-170 . מספר שאלות : 1. מדוע השונות היא כה גבוהה? 2. ב-ownzone 139-156 אני מרגישה עבודה בינונית האם להתעלם מהטווח ולהקשיב לגוף אגב אם הגיל רלוונטי אני בת -33

08/11/2001 | 14:32 | מאת: ירון

טוב אני מייצג את דעתי בלבד, שכחת לציין מה הפרמטרים שאת מזינה לשעון. לא מכיר את הדגם המסויים הזה, אם כי רוב שעוני הדופק משתמשים בנוסחת קרבונן לחישוב טווח עבודה. הטווח נקבע לפי מטרות האימון, גיל, דופק במנוחה - להלן הנוסחה: 220 פחות גיל פחות דופק במנוחה כל זה כפול מקדם* כל זה ועוד דופק במנוחה. * המקדם = 0.6 (בד"כ) כאשר מטרת האימון היא שריפת שומנים, ומתקרב ל - 1 במידה ומטרת האימון היא שיפור סבולת. אסור לעבוד עם מקדם הגבוה מ 0.85 ללא השגחה רפואית. במידה והפרמטר של דופק במנוחה אינו נדרש - מדובר בקירוב גס מאוד של דופק אפקטיבי. אני מוכן לסייע לך בקביעת דופק אפקטיבי לפי המטרה שהצבת לעצמך. במידה והמטרה היא שריפת שומנים, אז לא לאכול פחמימות בסמוך לאימון (גם לא בננה - שהיא פחמימה פשוטה).

08/11/2001 | 23:00 | מאת: אדי מלמד

בדגם זה ישנה אפשרות ל - 2 אנשים להתעמל, יש עלייך לבדוק כי הזנת את הפרטים נכונה וכי את יודעת להשתמש בפונקציות. יש להרטיב את רצועת הפולאר לפני פעילות. בברכת הספורט

10/11/2001 | 20:21 | מאת: סנונית

ראשית תודה על התשובה המקצועית ...אני אשמח אם תסייע לי בקביעת דופקמתאים שאלת אילו פרמטרים אני מזינה לשעון אם כך הפרמטרים הם : גיל ,גובה,משקל,רמת פעילות. (33, 156, 49, גבוהה). באימוני ספינינג אני רוצה לשים דגש על שיפור סיבולת . באימונים כגון מדרגה, קיק בוקס אני מעונינת בשריפת שומן ,לאו דוקא בהרזיה, כי אם בהורדת אחוז השומן בגוף . בתשובתך אמרת כי באימונים בהם המטרה היא שריפת שומן אין לאכול פחמימות בסמוך לאימון האם לאחר האימון ניתן לאכוך פחמימות? ומדוע הגוף מגיב באופן שונה לתזמון לפני או אחרי אימון? שוב תודה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה