האם הקלוריות הרשומות על מכשיר הריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/11/2001 | 16:31 | מאת: אביתר אמודאי

ובכלל על המכשירים הדומים לריצה - אמינים? האם הקלוריות שרואים על המסך זהות לקלוריות של המזון שאוכלים? בהנחה שעבדתי חצי שעה קשה מאוד והמכשיר מראה 450 קלוריות , אחרי שהזנתי משקל וגיל ורמה של מאמץ , האם אפשר להסתמך עליו שאלה באמת 450 קלוריות או פחות??????? מה גם ששקלתי את עצמי אחרי שעה כזו (בערך 800 קלוריות במכשיר) ולא ראיתי ירידה של 800 גרם במשקל. אז מה זה אומר? איך מחשבים הכל? אולי תאיר את עיניי? תודה רבה?

07/11/2001 | 11:49 | מאת: ירון

קלוריה היא יחידה של אנרגיה - על פי ההגדרה : אנרגיה הנדרשת לחימום 1 סמ"ק מים במעלה אחת, בתנאי שטמפרטורת הסביבה 20 מעלות צלסיוס, והניסוי נערך בגובה פני הים. מכאן קלוריה היא אותה קלוריה כאשר היא מתארת אנרגיה האצורה במזון או בדלק , וכן כאשר היא מתארת את תצרוכת האנרגיה של הגוף או תנור למשל. היות וגרם אחד של שומן מכיל 9 קלוריות (שריפה מוחלטת שלו יכולה לחמם 9 סמ"ק מים במעלה אחת - בתנאים שציינתי), מקובל להניח שפחת של ק"ג אחד במסה השומנית בגוף פירושה הפקת 9000 קלוריות, ולהיפך - הפקת 9000 קלוריות איבדת ק"ג שומן ממסתך. ריצה היא פעילות התלויה במשקל הגוף, וליתר דיוק ביחס בין מסה שומנית למסה חופשית משומן (הצורכת אנרגיה - שומן כמעט ולא צורך אנרגיה). היות והרכב הגוף שלך לא ידוע למכשיר - הוא מחשב בקירוב את התצרוכת האנרגטית שלך לפי נוסחאות אמפיריות = שמבוססות על ניסוי. וכל זאת במקרה הטוב, שכן במקרה הגרוע במקום נוסחאות המכשיר מחשב על פי "חוקי אצבע" (למשל גברים צורכים 1 קלוריה לק"ג משקל גוף בשעה) וכן הלאה. לכן - התוצאה היא קירוב גס מאוד למציאות. שאלתי היא : למה חשוב לך לדעת "בדיוק"? הרי אין לך שום דרך לחשב "בדיוק" כמה קלוריות אתה אוכל. בקיצור תאכל "נכון" ותתאמן "חזק" - ואני מציע לך לפנות לייעוץ מקצועי בענינים כגון דא, ותאמץ את דרך החיים הזו. בטוחני שלא תזדקק לספירת קלוריות , לעולם. אגב - הדיאטות המודרניות ביותר מדברות על "יחידות פרי" "יחידות חלבונים" וכו' ולא על ערך קלורי.

08/11/2001 | 23:11 | מאת: אדי מלמד

ירון, מברך אני אותך על עזרתך ועל תשובותייך , אולם יש עלייך להתמקד בתשובה עניינית וממוקדת בכדי שיבינו את תשובתך. בברכת הספורט

08/11/2001 | 01:09 | מאת: אסנת

800 קלוריות הן לא 800 גרם.. הלוואי והיו:)) ובכל מקרה, לא רואים ירידה מיד. את ההסבר הפיזיולוגי יצטרך לתת לך מישהו אחר, אבל אל תצפה לראות את זה מיד על המשקל..

08/11/2001 | 10:59 | מאת: ירון

אני רואה שהנושא תופס תאוצה , אז בואו נעשה תרגיל מחשבתי: נניח שהמכשיר מנבא ב ד י ו ק את מספר הקלוריות שנדרש לביצוע אימון על המסלול. אז ככה - האנרגיה המופקת מאימון יעיל ביותר לשריפת שומנים (דופק בינוני) מגיעה מ 2 מקורות (לפחות) : התפרקות של מולקולות סוכר (בדם, בשרירים, בכבד) ופירוק של שומן. נניח שאביתר לא אכל בננה לפני האימון (רמת סוכר נמוכה יחסית בדם), הוא לא אתלטי במיוחד (אין לו מאגרי גליקוגן אדירים בשרירים), והוא מתאמן בדופק הכי אפקטיבי שיכול להיות (מחושב לפי VO2 ולא נוסחת קרבונן - חלילה), אז במקרה כזה נניח 50% מהאנרגיה מופקת משריפת שומנים (וזה הרבה), אז רק 400 קלוריות מופקות ממקור שומני = כלומר 40 -50 גרם שומן. אחרי האימון אביתר מפצה את עצמו עם המבורגר של 200 גרם המכיל 50% שומן לפי פרסומים רשמיים, ולכן צורך במנה אחת - בארוחה אחת 100 גרם שומן. הסברתי את עצמי?

08/11/2001 | 23:14 | מאת: אדי מלמד

אביתר, ראשית יש עלייך להזין נתונים למכשיר האירובי עליו אתה מעוניין להתעמל, שנית המכשירים מנדבים מעט קלוריות עקב טבלאות שהוזנו מראש אל תשכח שאם אתה מיד לאחר ההתעמלות עולה על המשקל כולך ספוג זיעה ואם הינך שותה במעט הרי שהחזרת לגופך את הנוזלים. יש להבין כי שריפת קלוריות לוקחת זמן ולא מן הדקה הראשונה . בברכת הספורט

13/11/2001 | 13:54 | מאת: אביתר אמודאי

תודה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה